Hundene udenfor Viby Bibliotek er blevet døbt Bib og Bob - for bibliotek og borgerservice.

Hundene udenfor Viby Bibliotek er blevet døbt Bib og Bob - for bibliotek og borgerservice.

Bib og Bob byder velkommen på Viby Bibliotek

De vårgrønne vovser udenfor Viby Bibliotek har fået navne: Bib og Bob for bibliotek og borgerservice

Af
Af Jeppe Rafn

Brugerne på Viby Bibliotek og Borgerservice har været med til at bestemme navnet på de vårgrønne vovser, som er bibliotekets nye vartegn. I dagene op til jul modtog biblioteket 71 forslag til, hvad hundene skal hedde.
Blandt forslagene var traditionelle hundenavne som Vaks og Fido, "litterære" navne som Lille Claus og Store Claus, Baske og Ville samt stednavnet Vi og By. De fleste syntes dog, at det lå lige for at kalde hundene for Bib og Bob, for Bibliotek og Borgerservice, så det er vovsernes nye navn.

Gud hvor går det godt

Siger man Bib og Bob, siger man også "Gud hvor går det godt" - og det gør det faktisk på Viby Bibliotek, fortæller bibliotekets afdelingsleder Jette Sinding Rasmussen.
Det lokale bibliotek har modsat den generelle tendens haft et stigende udlån. Årets første 11 måneder viser et udlån på 308.562 mod 302.200 i 2008, og der har også været flere besøgende i 2009 end året før. Besøgstallet er steget med over 30.000 til 184.000 i årets første 11 måneder.
"En stor del af besøgsfremgangen skyldes uden tvivl, at man siden 16. februar også har kunnet få Borgerservice på Viby Bibliotek, og at bibliotekslokalerne er blevet nyindrettede og mere inspirerende," siger Jette Sinding Rasmussen, afdelingsleder på Viby Bibliotek.
Biblioteket har i løbet af året desuden haft succes med lektiehjælp to gange om ugen, og der har været over 100 arrangementer med musik, film, børneteater og forfatterbesøg.
Det fortsætter altsammen i 2010, der blandt byder på besøg af Mek Pek og forfatterne Jette Kaarsbøl og Peter Tudvad.
Som noget helt nyt rykker Folkeinformation ind på biblioteket hver tirsdag og torsdag og tilbyder rådgivning og vejledning i det danske samfund på forskellige sprog.

null

Publiceret 03 January 2010 15:00