Annika Aakjær kommer med ny cd i begyndelsen af det nye år.
Foto: Martin Dam Kristensen.

Annika Aakjær kommer med ny cd i begyndelsen af det nye år. Foto: Martin Dam Kristensen.

Det Østjyske musikår 2009 og hvad der sker i 2010

Lidt om de århusianske navne, som kom med musik i 2009 eller som er på vej med nyt i 2010.

Af
Af Martin Hansen

Her følger en gennemgang af nogle af de østjyske musikeres bedrifter i 2009. Kigger vi et år tilbage, spåede musikmagasinet Gaffa succes til østjyske Electrojuice og rockbandet Kiss Kiss Kiss. De unge musikere i Elektrojuice udgav deres debutplade i år og fik roser for elektronisk musik på højt plan, som bringer de to teenagere fra Hjortshøj rundt til de populæreste klubber i Danmark. Vi må vente på debutpladen fra Kiss Kiss Kiss lidt endnu, men den burde komme til februar, oplyser gruppens pladeselskab Emi.
Århusianske Maria Timm udgav i marts sin første plade "The Plan", som fik fire stjerne i både Gaffa og Soundvenue, og hun havde et stort radiohit med "Dirty Place". Reggea-gruppen BliGlad udsendte deres anden cd i 2009, som hedder "Bare spil noget lårt".
Endelig var der plader fra gamle kendinge som Nephew, Thomas Helmig, Tina Dickow og Steffen Brandt, som kom med sit første soloalbum, hvor han fortolker af Bob Dylan-sange.

Rockgruppen Kiss Kiss Kiss er et af de østjyske navne, som udsender nyt i begyndelsen af det nye år.

Rockgruppen Kiss Kiss Kiss er et af de østjyske navne, som udsender nyt i begyndelsen af det nye år.

Nyt i 2010

I det nye kan vi glæde os til masser af musik fra de århusianske musikere. Der kommer blandt andet nyt fra "den lille filantrop" Annika Aakjær, som udsender ny plade 8. februar.
Der er altid gang i den århusianske rapscene, og mon ikke det fortsætter? Spændende navne som Under Masken og Mejeriet kan du høre på www.myspace.com, hvor du kan finde materiale på langt du fleste upcoming musikere. Århus V har opfostret masser af dygtige rappere gennem tiderne, og Abu Maleks pladeselskab Pimp-a-lot Records udsender snart nyt materiale med en af selskabets otte rappere Cha-D, der kommer med pladen "Er vi enig?". Du kan se og lytte på den meget flotte hjemmeside www.pimpalotrecords.com
På disse linjer er der ikke plads til at yde alle århusianske musikere retfærdighed, som barsler med spændende musik. Det kan derfor anbefales at læse mere på hjemmesiden www.musikaarhus.com, som ivrigt beskriver den århusianske musikscene. Kender du en lokal solist eller gruppe, som Lokalavisen bør holde øje med, så giv gerne et tip på martin.hansenlokalavisen.dk.

null

Publiceret 16 December 2009 09:00