Medarbejderne på Legepladsen Svendgården i Beder blev tirsdag morgen mødt af dette syn i hønsegården: En høne død af mishandling.

Medarbejderne på Legepladsen Svendgården i Beder blev tirsdag morgen mødt af dette syn i hønsegården: En høne død af mishandling.

Høne mishandlet til døde på legeplads i Beder

De ansatte på Legepladsen Svendgården i Beder blev tirsdag morgen mødt af blod og en maltrakteret død høne i hønsegården

Af
Af Jeppe Rafn

Dørene ind til hønsehuset og hønsegården var brudt op, da de ansatte på Legepladsen Svendgården i Beder mødte på arbejde tirsdag morgen. På jorden lå en død høne, mens en anden løb forvildet rundt.
Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at den døde hønes hoved var maltrakteret, formentlig som følge af kraftige slag i hovedet. Der var blod rundt omkring på træstolper, som tyder på, at hønen er blevet banket mod burets sider.
"Det er svært at forstå, hvorfor nogle gør sådan noget. Det er en mærkelig beskæftigelse. At banke et forsvarsløst dyr til døde er ikke en rask handling," siger pædagogerne Mikael Nymann og Alan Copp fra Legepladsen Svendgården, der ligger på Byvej 9 i Beder.
Legepladsen har siden sommer mistet otte fugle og to høns, som alle er døde. Senest fandt man på én gang 3-4 parakitter og undulater døde, og nu hvor der ligger klare beviser på dyremishandling ved det seneste dødsfald, gisner medarbejderne på, om de andre høns og fugle også er blevet slået ihjel.
Der har tidligere været tegn på indbrud hos hønsene, og de døde fugle er blevet obduceret for sygdom. Konklusionen var, at de ikke var syge, men var døde af noget udefra, fortæller pædagogerne.
Efter det seneste dødsfald var der ingen fugle og kun én høne tilbage på legepladsen, og den sidste høne er nu blevet flyttet til et nyt og forhåbentlig mere sikkert hjem. Legepladsen vil nu vente til foråret med at anskaffe sig nye høns og fugle.
Mishandlingen af hønen, der blev fundet død tirsdag morgen, er blevet politianmeldt, og Legepladsen hører gerne fra folk, som har set eller hørt noget på eller omkring Svendgården mandag 30. november, eller hvis man har andre oplysninger, der kan have forbindelse til dyremishandlingen.

Publiceret 03 December 2009 17:00