Lotte Cederskjold (tv) fra Socialdemokratiet til speed-dating med 3.g'ere på Risskov Gymnasium.

Lotte Cederskjold (tv) fra Socialdemokratiet til speed-dating med 3.g'ere på Risskov Gymnasium.

Gymnasieelever speed-dater unge politikere

12 minutter med den ene kandidat og så videre til næste kandidat. 3.g'erne på Risskov Gymnasium mødte en række unge byrådskandidater til speed-dating valgmøde

Af
Af Jeppe Rafn

3.g'erne på Risskov Gymnasium og en række unge byrådskandidater fra 20-28 år mødtes tirsdag 3. november til en ny form for vælgermøde. Mødet startede godt nok med en traditionel paneldebat mellem politikerne, men derefter stod den på speed-dating, hvor eleverne i mindre grupper havde lejlighed til at stille spørgsmål til de enkelte byrådskandidater, så eleverne kunne blive klogere på, hvilken kandidat de vil stemme på til byrådsvalget.
»Det er en mere personlig måde at gøre det på i små grupper, og det gør måske, at flere tør stille spørgsmål end under en stor paneldebat. Der er direkte kontakt til kandidaten,«siger sekretariatsleder Henrik Koch fra Århus Ungdommens Fællesråd, som havde arrangeret valgmødet.
ÅUF håber, at det utraditionelle valgmøde kan være med til at engagere de unge førstegangsvælgere til at stemme til kommunalvalget. Undersøgelser viser, at førstegangsvælgernes valgdeltagelse er 10 procentpoint lavere end den gennemsnitlige valgdeltagelse, og det vil ÅUF gerne være med til at lave om på.
»Når unge møder andre unge (politikere, red.) giver det en debat, der minder mere om deres hverdag. Det er mere åbent og lige til, og det tror vi, kan få flere til at stemme,« siger Henrik Koch fra ÅUF.

Related content

ÅUF er en paraplyorganisation for ungdomsorganisationer, herunder de politiske ungdomspartier. På hjemmesiden stemung.dk kan du teste dig selv med 15 spørgsmål og få svar på, hvilken af de unge kandidater du er mest enig med. Her kan du også se, hvor du kan møde de unge byrådskandidater under valgkampen.

Publiceret 03 November 2009 18:27