Man skal sørge for at få fjernet muldvarpe i haven, så de ikke fomerer sig.

Man skal sørge for at få fjernet muldvarpe i haven, så de ikke fomerer sig.

Pas på muldvarpen

Haveejere skal holde øje med muldvarpe-skud og dræbersneglene og få dem bekæmpet, så de ikke ødelægger haven

Af
Af Camilla Kjærgaard Olesen

De fleste husejere kender til det lille dyr, der lever under jorden og laver forhøjninger af jord i græsplænen. Lige nu spøger muldvarpen i de danske haver, og de spreder sig, fordi moren ikke længere tåler sine unger og jager dem væk. Da ungerne ikke er så store endnu, graver de kun i overfladen. Der er mange forslag til, hvordan man kan udrydde muldvarpen, men ifølge skadedyrsbekæmper, Svend Sørensen, så er den mest effektive måde at bekæmpe en muldvarp på ved at bruge en muldvarpesaks.
"Den er nem og kan bruges af alle. Hvidløg er ikke særlig effektivt i forhold til saksen, for muldvarpen graver bare en ny gang, når den har lugtet hvidløgen," siger Svend Sørensen.
Muldvarpen er dog ikke det eneste dyr, der lige nu fornøjer sig i de danske haver. Også dræbersneglen er på spil. Her handler det om, at man skal finde æggene og smide dem i en spand med kogende vand. Hvis man finder dem i haven, kan man enten klippe dem i stykker, lægge dem i spand med kogene vand eller i salt.
"Det er ikke dyrplageri, selv om man klipper dem i stykker. Det er vigtigt at få styr på dem, så de ikke formerer sig," råder Svend Sørensen.
Læs mere om skadedyr på hans hjemmeside: www.skadedyrene.dk.

Publiceret 01 September 2009 14:00