Mads Koudal har hovedrollen som Tonny i filmen af samme navn. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Mads Koudal har hovedrollen som Tonny i filmen af samme navn. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Flugtbilist-film skrevet til Mads Koudal

Hovedrolleindehaver i novellefilm optaget i Harlev, synes byen har de perfekte rammer til filmens handling

Af
Af Camilla Kjærgaard Olesen

Skuespilleren Mads Koudal er hovedrolleindehaveren i Jesper Vidkjær Rasmussens novellefilm, Tonny, der handler om flugtbilisme og er optaget i Harlev. Mads Koudal, der oprindeligt stammer fra Stautrup, var med i en kampagnefilm om samme emne, som instruktøren Jesper Vidkjær Rasmussen stod bag.
Da Vidkjær satte sig bag manuskript-bordet igen, havde han Koudal i tankerne til hovedrollen.
"Jeg føler mig ret priviligeret over, at han har skrevet stykket til mig. Vi har været gode venner i mange år, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville være med," siger 32-årige Mads Koudal, der har været med i Maj og Charlie.
Han synes, det er en interessant problemstilling, at Vidkjær har lavet filmen ud fra flugtbilistens synspunkt, og at man følger personen i, hvad han oplever, og hvilket pres han er under.
"Hvis det var mig selv, der kørte en ned, ville jeg melde det med det samme. Karakteren Tonny vælger ikke at gøre det. Han kommer til at leve med det, og det kommer til at forfølge ham," siger Koudal.

Harlev uden stress

For ham er Harlev det optimale sted for filmens rammer i forhold til for eksempel Århus C.
"Der er for meget storby og stress i Århus til, at filmen ville være god at lave der. I filmen er der en række karakterer, der kender hinanden på kryds, og med Café Budda og den lokale grillbar er rammerne perfekte. Handlingen foregår i et tempo, der passer godt til byen," fortæller hovedrolleindehaveren, der til trods for sit daglige liv i København ikke har haft noget problem med at finde den rette stemning frem til filmen, da han synes, at Harlev minder meget om barndomsbyen Stautrup.

Publiceret 16 July 2009 08:30