Svend Sørensen har igennem de seneste måneder, været ude med sin mårfælde flere gange end sidste år ved samme tid. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Svend Sørensen har igennem de seneste måneder, været ude med sin mårfælde flere gange end sidste år ved samme tid. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Vild med skadedyr

Det er ikke mange mennesker, der kan blive fascineret af myrer, måren og muldvarpen, men det kan Svend Sørensen i Højbjerg

Af
Af Camilla Kjærgaard Olesen

Igennem en lang periode har der hersket en vild med dans-stemning i Danmark og ikke mindst i Århus, da Joachim B. Olsen og Marianne Eihilt vandt den seneste runde. Men hos Svend Sørensen i Højbjerg hersker der en vild med skadedyr-stemning. Han er nemlig skadedyrsbekæmper og har blandt andet viet sit liv til den irriterende husmår, som mange kender fra loftet, og til diverse andre skadedyr.
Han startede med at være avler af de små, sorte og gule dyr, som vi både elsker og hader. Elsker fordi de giver os honning, men hader fordi de er over alt om sommeren. Han havde en kunde, der spurgte ham, om han kendte noget til måren, og dermed blev vejen for hans firma, ElverDan Skadedyrservice, lagt. I dag hjælper han folk både med mårer, muldvarper, hvepse, mus, rotter og andre insekter.

"Fra naturens side er de jo ikke skadedyr - det er kun os mennesker, der kalder dem det, fordi de er generende", fortæller Svend Sørensen.

Nytte- og skadedyr i ét

Mange af de dyr, vi betegner som skadedyr, er også nyttedyr. Blandt andet hvepsen fordi den spiser insekter, men også sommerfuglen. Den er flot, når den er vokset helt ud, men som larve ødelægger den afgrøderne. Svend Sørensen rykker ud med sine remedier flere gange om ugen for at få styr på de ubudne gæster i folks huse, og han nyder det, selv om mange sikkert undrer sig over, hvad der er så fascinerende ved de små kryb, siden han på andet år i træk har helliget sig dyrelivet.
"Jeg har altid interesseret mig for naturen og skoven. Jeg beundrer de små tings storhed og at opleve glæden ved at blive forundret", siger Svend Sørensen, der lige har købt en gravhund, som skal hjælpe ham, når han er på jagt efter husmåren i folks hjem.

Publiceret 30 January 2009 15:15