Katten Iver er blevet skudt to gange med ety luftgevær i Tilst.
Privatfoto.

Katten Iver er blevet skudt to gange med ety luftgevær i Tilst. Privatfoto.

Dyremishandler er løs i Tilst

En familie i Tilst har oplevet, at der er blevet skudt to gange på deres hankat med luftgevær

Af
af Martin Hansen

Da den grå hankat Iver lørdag 8. november kom hjem til sin familie på Rømøvænget i Tilst efter en strejfetur i området var det ikke i samme gode humør som ellers. Iver haltede og blødte fra området over skulderbladet.
»Vi troede, at han havde været oppe og slås, men da Iver blev ved med at halte, gik vi til dyrelægen med ham, fortæller Mads Krog-Andersen, som ejer Iver.

Dyrlægen kan konstatere, at det ikke er et katteslagsmål, som gør, at Iver halter og bløder. I kroppen sidder to hagl fra et luftgevær. Det ene hagl er friskt, mens det andet har siddet i længere tid. Dyrlægen tør ikke operere Iver, da haglene sidder tæt på kattens vigtige organer. Men det tyder på, at katten kan klare sig med haglene i kroppen. Men Mads Krog-Andersen er naturligvis bekymret, da der med sikkerhed bor en dyremishandler i området.

»To skud er jo ikke tilfældigheder eller drengestreger. Det er også derfor, at vi har politianmeldt det. Vi tror ikke så meget på, at det bliver opklaret, men så figurerer episoden i hvert fald i statistikken, hvis der skulle komme lignende sager, siger Mads Krog-Andersen.

Må man skyde en kat?

Som udgangspunkt har en grundejer i princippet ret til at skyde en kat, som løber ind på hans jord. Men kun hvis dyrets ejer er blevet advaret tilstrækkeligt om konsekvensen, og det er Mads Krog-Andersen ikke blevet. Denne ret er dog også blevet kritiseret massivt.
Målet i denne sag har dog nok heller ikke været at dræbe dyret, da man ikke uden videre kan nedlægge en kat med et luftgevær.

»Det ligner jo rent og skært dyrplageri, siger Mads Krog-Andersen. som har anmeldt episoden til Politiet. Men det er tilsyneladende ikke noget nemt opklaringsarbejde, de står over for. Luftvåben kan købes af alle over 18 år. Der kræves ingen tilladelse.

Lokalviserne har kontaktet Østjyllands Politi for at spørge til opklaringsprocenten i sager om dyremishandling, men det var ikke muligt at træffe rette vedkommende.

Mads Krog-Andersen fortæller, at Iver nu ikke længere har samme lyst til at komme ud om morgenen.

Publiceret 28 November 2008 15:54