Der er gode muligheder for at afholde corona-venlige køreprøver, lyder det fra lokalt byrådsmedlem.

Der er gode muligheder for at afholde corona-venlige køreprøver, lyder det fra lokalt byrådsmedlem. Modelfoto: Adobe Stock

Debat:

Lad de unge gå op til køreprøve - corona er en dårlig undskyldning

Medlem af Aarhus Byråd har svært ved at se logikken i, at alle køreprøver er blevet aflyst på grund af situationen med covid-19

Byrådsmedlem Knud N. Mathiesen (DF) Sigridsvej 32, 8220 Brabrand

De unge mennesker, som er ved at tage kørekort, kan ikke komme op til køreprøve. Det er en dårlig undskyldning at bruge corona, som er svært at forstå, hvis både den unge, der skal op til køreprøve, og den køresagkyndige kan komme med en negativ corona-test - hvad er så problemet? Der kan da ikke være mere risiko for en motorsagkyndig som for alle dem, der arbejder inden for pleje, sygehusvæsenet og mange andre steder. Ved at gå op til køreprøve overholder man forsamlingsforbuddet på fem personer - det gør man ikke på vores plejehjem, sygehuse, daginstitutioner med flere.

Hvem er kommet med de anbefalinger, om at droppe køreprøver? Det er på ingen måde så risikabelt som at arbejde på de nævnte institutioner eller være på indkøb i store supermarkeder - der overholdes forsamlingsforbuddet da slet ikke.

Knud N. Mathiesen (DF) mener, at køreprøverne bør blive genoptaget.

Knud N. Mathiesen (DF) mener, at køreprøverne bør blive genoptaget. Arkivfoto: Danni Paulsen

Så lad de unge komme op til køreprøve så hurtigt som muligt. Det kan med god vilje lade sig gøre uden risiko.

Så undgår vi også at oparbejde en stor pukkel på køreprøver, som vil tage mange måneder at få bragt ned på et normalt leje efter corona-krisen. Som man gør nu, kommer det også til koster ekstra mange penge at erhverve kørekort og lang ventetid, som er ganske unødvendig.

Alle regler skal selvfølgelig overholdes - man skal bruge mundbind, afspritte og rengøre den skolevogn, man skal køre i. Hvis eksempelvis kørelæren vil med sin elev til køreprøven, gælder samme regler, men der er stadig kun tre personer sammen, som alle skal møde med en negativ corona-test, så hvad er så problemet?

Men man må glemme, at der skal være klare regler for alle, for så vil risiko for smitte stort set ikke vil være til stede.

Publiceret 01 February 2021 07:17