Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Debat:

Der er behov for helt nye plejehjem i Aarhus

Byrådskandidat mener, at der mangler profilplejehjem i Aarhus

Frank Engdal, Solbjerg, kandidat til kommunalvalget 2021 for Kristendemokraterne

Vi har brug for nytænkning af ældreplejen i Aarhus. Derfor forelår Kristendemokraterne at der skal oprettes profilplejehjem i Aarhus. En ny type af plejehjem, hvor det enkelte plejehjem har deres egen særlige profil. Ældre er forskellige, og derfor skal vores plejehjem i Aarhus også være det. Ved at oprette profilplejehjem har vores ældre mulighed for at vælge netop det plejehjem, de mener matcher deres interesser bedst.

I København har de ældre allerede denne mulighed. Der er i alt otte forskellige profilplejehjem med følgende profiler: Mangfoldighed, sport og leg, udeliv og dyr, mad, musik, LGBTQ+, kunst og kultur, Fag og håndværk.

Det er vigtigt for de ældres livskvalitet, at de fortsat kan dyrke deres interesser, når de kommer på plejehjem. Derudover er det nemmere at indgå i fællesskaber med andre, hvis man har nogle fælles interesser. Et vigtigt element i forhold til at føle livskvalitet er at føle sig som en del af et fællesskab med andre.

Vi mener, at oprettelsen af profilplejehjem i Aarhus Kommune vil højne livskvaliteten for de ældre i Aarhus. Det vil også gøre det mere attraktivt at være medarbejder på plejehjemmene, da man i højere grad kan præge dagligdagen i retning af det, man selv brænder for.

Det er vigtigt, at der bliver ansat personale, der fastholder fokus på den særlige profil. Det kan være personale med særlige kvalifikationer indenfor plejehjemmets profil. For eksempel en, der er uddannet indenfor idræt, naturformidler, kok, musikterapeut, kunstner, håndværksuddannet eller pædagogisk personale.

Publiceret 11 January 2021 07:54