Tobias Andresen, gymnasieelev og talsmand for Generation Identitær Aarhus.

Tobias Andresen, gymnasieelev og talsmand for Generation Identitær Aarhus. Arkivfoto

Debat: Opgør med frit gymnasievalg løser ikke opdeling i 'brune' og 'hvide' gymnasier

Af Tobias Guldager Andresen, gymnasieelev og talsperson for Generation Identitær

Annette Lauridsen og Bo Frandsen fra Aarhus Tech mener, at det frie gymnasievalg skal afskaffes for at modvirke det, de kalder for en ”polarisering af elever i 'brune' og 'hvide' gymnasier.”

De mener, at man så ”sikrer … sammenhængskraft på tværs af etniske, sociale og kulturelle forskelligheder og undgår parallelsamfund.”

Det er en nærmest grinagtig fejlslutning. Aarhus Kommune har i årevis forsøgt sig med en såkaldt ”skoleomfordelingspolitik for tosprogede skolestartere,” hvor tosprogede elever fordeles på skoler i hele kommunen, hvis der er for mange tosprogede på den lokale folkeskole. Dette ud fra en idé om, at det ville sikre bedre danskkundskaber, højere karakterer og bedre integration med blandede vennegrupper.

Det har været en total fiasko. En stor undersøgelse viste i foråret, at omfordelte elever klarede sig dårligere karaktermæssigt, end hvis de var blevet på ”ghettoskolerne”, ligesom vennegrupperne hurtigt blev delt op efter køn og etnicitet.

At det skulle virke anderledes på gymnasiestuderende at tvinge dem ud på gymnasier med personer, de ikke har noget til fælles med, er en grundløs påstand. Det er de studerende, der selvsegregerer på såkaldte ”brune” og ”hvide” gymnasier. Det er ikke et problem, det frie gymnasievalg har skabt, og det er ikke et problem, distriktsskoler kan løse. Problemet er den ukontrollerede masseindvandring, der på få årtier radikalt har ændret vores samfund. Distriktsskoler vil blot betyde, at de studerende selvsegrerer på de enkelte gymnasier.

Parallelsamfundene er her. De er kommet på trods af årtiers forsøg på social ingeniørkunst, og mere social ingeniørkunst vil ikke ændre noget. Problemerne vil blot fortsætte med at vokse, som de har gjort hidtil. Det er på høje tide, at vi dropper luftkastellerne om integration af de hundredetusinder migranter, der er kommet. Vil man polariseringen og parallelsamfundene til livs, som Annette Lauridsen og Bo Frandsen siger, at de vil, er der kun ét svar, der dur: Remigration.

Publiceret 30 September 2020 09:55