"Placér et nyt fodboldstadion lidt udenfor vores bys ringveje og bevar det flotte fodbold- og atletikstadion, vi i forvejen har," skriver Henning Holm Pedersen i et læserbrev. Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Debat: Byg nyt fodboldstadion i Skejby

Er AGF sammen med Aarhus Kommune, Salling Fondene og Lind Invest ved at skyde sig selv i foden, spørger en AGF-tilhænger fra Højbjerg

Af Henning Holm Pedersen, Terp Skovvej 64, Højbjerg

Debat Hermed et indspark til debat og borgerinddragelse angående et nyt fodboldstadion i Aarhus, og hvad der giver mest værdi for byen. Jeg er selv AGF-tilhænger, som ikke har lyst til at holde i parkerings- og trafikkøer ved Ceres Park.

Rigtig mange af mine fodboldbekendtskaber har i stigende grad fravalgt at køre til området ved Ceres Park, når AGF afvikler sine hjemmekampe.

Ikke fordi de ikke vil følge AGF’s kampe, men udelukkende fordi infrastrukturen i området er meget problematisk - trafik- og parkeringsmæssigt. Og dette faktum bliver jo ikke løst, bare fordi der bygges et decideret fodboldstadion med plads til flere tilskuere.

Tilmed er det endog meningen, at aktivitetsniveauet i området skal intensiveres ud over byggeri af et nyt og større stadion, og dermed vokser problemet jo bare.

Forslag: Placér et nyt fodboldstadion lidt udenfor vores bys ringveje og bevar det flotte fodbold- og atletikstadion, vi i forvejen har.

Tilmed kan AGF - med nye store ambitioner for de næste fem år - beholde sin nuværende hjemmebane og 'bare' rykke videre når et nyt fodboldstadion er færdigbygget - tilmed med stort miljøansvar og bæredygtighed.

Skal det gøres lidt mere konkret - så er her et udspil:

Hvis Lind Invest og især Salling Fondene er med på idéen, er det muligt at få en langt mere brugbar, holdbar, hurtig og ressourcebesparende løsning på et decideret fodboldstadion med langt større værdi for brugerne - tilskuere - hvis stadion opføres - for eksempel i Skejby, som ovenikøbet er placeret i et af byens udviklingsområder.

Endnu mere konkret: Det store areal omkranset af P.O.Pedersens Vej, Skejby Nordlandsvej, Graham Bells Vej og Jens Olsens Vej. Det kunne være et bud og vigtigt i denne sammenhæng: Området ejes ifølge mine oplysninger af Salling Group.

Ud over et fodboldstadion til minimum 25.000 - måske 35.000 - tilskuere - er der indenfor dette areal til udvikling af øvrige sports- og fritidstilbud, og måske kan der endog blive plads til Tivoli Frihedens ønskede koncertsal og afvikling af store events, udstillinger, kongresser, messer med videre, og alt dette har længe været et stort ønske fra aarhusiansk erhvervsliv.

Med en sådan løsning får byen ikke kun et men to flotte stadions. Formentlig endda til en billigere pris end hvis det nuværende stadion først skal nedrives, og et nyt efterfølgende skal opføres i et meget problematisk byggeområde.

Samtidig bidrager denne løsning til en bedre geografisk fordeling af byens fritidstilbud og infrastrukturen er i dette område langt lettere og billigere at løse for Aarhus Kommune, end det er at udvikle infrastrukturen i og omkring Kongelunden.

Muligvis vil en kommende VVM-undersøgelse om planerne for Kongelunden endda ikke give det ønskede resultat, og måske vil vurderinger fra fagfolk vise at en 'Skejby-løsning' fremadrettet bliver mere klimavenlig og ikke mindst midtbyens beboere kan bevare sin Konge-LUNGE, nogenlunde ubeskadiget.

Og: DBU’s ønske om et nyt fodbold-stadion i Aarhus er tilstede her, og UEFA’s krav til faciliteter ved internationale kampe bliver langt lettere at opfylde med denne placering end i Kongelunden.

Måske kan området i Skejby ad åre endda udvikles til et nyt nationalstadion? Denne mulige Aarhus-løsning på et nyt fodboldstadion kan være til fremtidig glæde for byens borgere, byens erhvervsliv og AGF med dets tilskuere og erhvervsklubber.

Publiceret 30 September 2020 08:28