Tanja Krabbenhøft

Tanja Krabbenhøft

Debat: Budgetforlig er en triumf for Socialdemokratiet

Af
Tanja Krabbenhøft

Munkeparken 4

8250 Egå

byrådskandidat for Socialdemokratiet i Tilst-Kasted og Åbyhøj partiforeninger

Aarhus Kommunes budget for de kommende fire år er en triumf for Socialdemokratiet, ikke bare fordi vi investerer i børnefamilierne, i vores ældre medborgere, i breddeidrætten og samtidig tager et stort skridt videre i den grønne omstilling. Det er alle gode fremskridt, som det i sig selv er værd at triumfere over, men det der for mig gør dette budget så bemærkelsesværdigt, er måden, hvorpå aftalen er blevet landet.

For borgmester Jacob Bundsgaard er lykkedes med at bygge bro imellem så forskellige verdensperspektiver, som dem Enhedslisten, Dansk Folkeparti og det Konservative Folkeparti læner sig op ad. De har med andre ord opgivet deres respektive ideologiske kæpheste for sammen med Socialdemokratiet at tage ansvar og udvikle vores fælles velfærd, hvilket jeg kun kan lykønske dem med.

Det eneste parti, som har sat sig uden for indflydelse, er Venstre, hvis rådmand Bunyamin Simsek, desværre heller ikke kunne forhandle sig frem til et resultat denne gang. Hvorfor står hen i det uvisse, men rådmanden er som bekendt ved at blive skiftet ud som spidskandidat, så måske hans snarlige afgang har hæmmet hans evne til at nå et kompromis, til gavn og glæde for partiets kernevælgere.

Men det er bare en mindre detalje. Det væsentlige er, at aftalen er indgået, inklusiv en minimal skattestigning, der sikrer kommunen mod flere af de destruktive sparerunder, der desværre har plaget både borgere og medarbejdere de seneste år. Tillykke til borgmesteren og hans medspillere fra de andre partier. Det er flot klaret.

Publiceret 21 September 2020 11:21