Britt Bager, medlem af folketinget for Venstre.

Britt Bager, medlem af folketinget for Venstre. Foto: Steen Brogaard

Debat:

Flere betjente og flere patruljer skal sikre tryghed i Aarhus

Folketingsmedlem Britt Bager vil kæmpe for, at politiet får endnu flere kræfter de kommende år

Af Britt Bager, folketingsmedlem for Venstre og medlem af retsudvalget – valgt i Østjylland

Den socialdemokratiske regering er netop kommet med et udspil, som ”vil skabe tryghed” ved at oprette ti nærpolitistationer i Jylland. Ti stationer til hele Jylland – som kun er åbne i tre timer om dagen i normal kontortid på hverdagene. Det virker en smule naivt at tro, at det kan løse de problemer, der er. Der skal mere til.

I Venstre ønsker vi at fortsætte den udvidelse af politistyrken, som Venstre satte i gang, da vi sad i regering frem til sidste folketingsvalg. Der skal uddannes flere. Der skal langt flere betjente på gaderne. Der skal flere patruljer ud på vejene. For flere betjente og flere patruljer, der kan være hurtigt til stede, når der er behov for det, er det effektive middel i kampen mod indbrud, vold og tyveri. Det virker ærlig talt noget mærkværdigt, at regeringen tror, at det vil betyde noget for danskernes tryghed ved at have ekstra åbent i dagtimerne. Det er jo ikke på dette tidspunkt, at de fleste danskere er utrygge ved at bevæge sig rundt eller frygter overfald og chikane.

Vi ser en forråelse af kriminaliteten. Vi ser indvandrer- og bandemiljøet udfordre politiet og trygheden i lokalsamfundene omkring de udsatte boligområder. Det er det, der løbende sker i Aarhus V, hvor politiet gennem flere år har kæmpet hårdt for at sikre tryghed. Og vi ser en svær kriminalitet med IT-kriminalitet og anden grænseoverskridende kriminalitet. Det er trusler, som altså ikke lige er begrænset til at finde sted i løbet af de tre timer inden for normal kontortid, hvor Mette Frederiksen og Socialdemokratiet forestiller sig, at de med ti nærpolitistationer over hele Jylland kan skabe tryghed blandt danskerne.

Venstre foretog en markant udvidelse af politistyrken, da vi sad i regering. Og vi kommer til at kæmpe for at politiet får endnu flere kræfter i de kommende år.

Jeg var med, da Venstre-regeringen i 2015 besluttede, at vi ville oprette en ny politiskole i Jylland, og vi begyndte på en markant udvidelse af politistyrken med flere betjente og flere politikadetter, så vi kan være til stede der, hvor det gør en forskel for danskernes tryghed. Og den udvidelse skal fortsætte de næste mange år. For tryghed er ikke, noget man taler om – men noget, vi skaber i hverdagen. På alle tider af døgnet og ikke kun i dagtimerne. Når politiet har tilstrækkeligt mandskab til at levere den effektive kamp mod det, der skaber utryghed blandt danskerne. Det gør Mette Frederiksens udspil ikke.

Publiceret 10 September 2020 07:36