Absalonsgade i Aarhus C.

Absalonsgade i Aarhus C. Foto: Google Maps

Debat: Er loven lige for alle i trafikken?

Af Anne Brøns, Absalonsgade 7, Aarhus C

Når det gælder vanvidskørsel, tung trafik og ulovlige parkeringer, er der i Absalonsgade en lomme med noget, der ligner frit lejde. Jeg er bange for vores børns sikkerhed – hvornår skrider Aarhus Kommune til handling?

Hver eneste eftermiddag og aften omdannes vores ensrettede gader til en miniudgave af Jyllandsringen, hvor de mange budbiler, tilhørende fastfoodrestauranter på Frederiks Allé, strides om at komme først. Vild og hensynsløs kørsel samt ulovlige parkeringer skaber farlige situationer og lovløse tilstande i vores kvarter!

Hvem har kontrollen? Hverken politiet eller Aarhus Kommune og som beboere er vi magtesløse!

Vi har igen og igen henvendt os til såvel kommunen som politiet, der er bekendte med situationen, men handler ikke!

Ligesom vi gentagne gange har kontaktet restauratørerne med ønsket om et hensyn. Her er vi blevet mødt med truende adfærd og overfuset med tilråb som: "Hvad vil du gøre! Ring efter politiet!"

Når kommunens cityassistenter forsøger at håndhæve loven, må de stå for skud. Det kan ligne, at de vil 'opdages', før de kan nå at udskrive bøden, sådan slipper de for konfrontationen. Jeg forstår dem – men er det rimeligt?

Den tunge trafik, Aarhus Kommune har besluttet at lede gennem vores små ensrettede gader, skaber ligeledes farlige situationer i alle døgnets timer.

På det område gælder tilsyneladende igen andre regler, end dem vi som beboere er underlagt. De mange ulovligt parkerede biler og lastbilernes størrelse gør det til en umulig opgave for de tonstunge lastbiler at losse. Dog må varerne leveres, der er kunder at tænke på!

Lastbilerne standser derfor, hvor de vil – midt på gaden, på tværs, på fortovet, mod ensretningen - til stor gene for trafiksikkerheden.

I Absalonsgade er vi ufrivilligt tvunget til at sætte livet på spil. Imens lukker kommunen øjnene.

Hvis loven er lige for alle, må noget ske!

Publiceret 09 September 2020 07:13