Knud N. Mathiesen.

Knud N. Mathiesen.

Debat:

Er vi som befolkning bekendt med andre religioner?

Der er Menighedsrådsvalg til september, men DF's Knud N. Mathiesen mener ikke, at alle danskere har sat sig nok ind i alle religioner

Af Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem for DF og formand for Borum Menighedsråd i Århus Vestre Provsti

Læserbrev Støt op om den danske folkekirke, stil op til menighedsrådet dér, hvor du bor. Vi skal styrke vores kristne kultur og demokrati, og det kan vi være med til som menighedsrådsmedlemmer igennem det kirkelig system, og så skal vi gøres os klart, hvad andre religioner er, bl.a. Sharia.

Mange danskere er ikke bekendt med, hvad sharia er, men værst af alt, det er der også mange politikere, embedsfolk, sagsbehandlere, menighedsrådsmedlemmer og andre beslutningstagere, som heller ikke ved nok om, og hvad det kan indebærer for Danmark. Men det skal vi sætte fokus på i den danske folkekirke og som menighedsrådsmedlemmer.

Islam er en samfundsmodel og ikke bare en religion. Islam består af tre dele: En religion, et retssystem og et detaljeret politisk system, og denne politiske udførelse af den islamiske samfundsmodel er sharia.

Folkekirken skal også i talesætte dette problem, man har et moralsk ansvar for at beskytte den kristne tro og dens kultur, det gør man ikke, hvis man tier og samtykker. Vi bliver nødt til at forholde os til problematikken, for problemet er der, uanset om man kan lide det eller ej. Mange religioner er problemløse, men islam og sharia kan blive problematiske, hvis ikke vi forholder os til det. Vi skal ikke have sharia-domstole i Danmark.

Vi ser allerede nu i mange storbyer i Europa, hvor hele bydele er underlagt parallelsamfund. Vi kan se, hvor galt det er gået i Sverige, og i Danmark bliver sharia også praktiseret. Som vi så i tv-udsendelsen 'Moskeerne bag sløret'. Derfor bliver vi også nødt til at forholde os til sharia i Danmark. Hvis man som muslim vil bosætte sig i et demokratisk land, skal man leve efter de demokratiets regler, og ikke efter sharia. Hvis ikke man vil det, har man bosat sig et forkert sted.

Derfor er det også vigtig, at vi støtter op om den danske folkekirke, stiller op til menighedsrådene dér, hvor man bor, og være med til at styrke den danske kristne kultur, som er livsnerven i vores demokrati og kultur. Som menighedsrådsmedlem er du med til at styrke det danske demokrati, og det er for hele den danske befolknings skyld.

Vi skal styrke vores menighedsråd, og det kan du være med til, hvis du lader dig opstille til menighedsrådet dér, hvor du bor.

Publiceret 12 August 2020 13:30