Jakob Søgaard Clausen, DF

Jakob Søgaard Clausen, DF

Debat: Urolighederne på Aarhus Ø bekæmpes ikke med dialogkaffe og blomsterkummer

Af
Jakob Søgaard Clausen

1. suppleant til Aarhus Byråd for Dansk Folkeparti

Det er en falliterklæring uden lige, at Aarhus Lystbådehavn som følge af de massive problemer med uromagere fra det vestlige Aarhus nu ser sig nødsaget til at indsætte et privat vagtværn på Aarhus Ø.

Vi kan naturligvis godt snakke dialogkaffe, vejbump og blomsterkummer, og så få tiden til at gå med det.

Men det fjerner bare fokus fra det grundlæggende problem: En alt for stor ikke-vestlig indvandring fra primært Mellemøsten og Afrika, hvor reel integration i det omkringliggende samfund er, og altid har været, et fatamorgana.

Ansvaret for problemerne ligger derfor i høj grad hos Folketinget, som burde have til opgave at stoppe tilstrømningen til vores land, mens hjemsendelser af alle dem, som ikke bidrager til samfundet, sættes op i gear.

Med den nuværende sammensætning af Folketinget, er det imidlertid ikke det, der sker. Tværtimod bliver udlændingepolitikken lempet på flere områder med Socialdemokratiet i spidsen.

I mellemtiden må vi jo så acceptere konsekvenserne her i som følge af de massive problemer med uromagere fra det vestlige Aarhus og forsøge at håndtere dem så godt, som vi kan.

Det er naturligvis oplagt, at Østjyllands Politi skal langt mere på banen. Gadeuorden, narkosalg og vanvidskørsel på et relativt lille geografisk område som Aarhus Ø må være til at arbejde med. En øget tilstedeværelse på Aarhus Ø burde hurtigt resultere i eksempelvis konfiskation af nogle af uromagernes såkaldte muskelbiler.

Derudover må Aarhus Kommune tage konsekvensen af den store utryghed på Aarhus Ø og få opsat videoovervågning, som kan understøtte politiets arbejde. For nyligt blev to bandemedlemmer idømt 4½ års fængsel for at besidde et våben. Her var videoovervågningen afgørende for domfældelse, og dermed viste videoovervågning endnu engang at være et godt redskab til at få kriminelle bag tremmer.

Kommunen bør også gå langt hårdere til uromagerne og kigge nærmere på deres baggrund. Modtager de eksempelvis nogen former for offentlig forsørgelse og laver kriminalitet på Aarhus Ø, så burde det stå helt klart, at kassen omgående skal smækkes i.

Hvis man ligger og kører grov bilræs og sælger stoffer, så er der efter min mening kun er ét sted, man hører til: I fængsel - og gerne ud af landet, såfremt de endnu ikke er blevet tildelt dansk statsborgerskab.

Publiceret 01 July 2020 07:09