Jakob Søgaard Clausen, 1. suppleant til Århus Byråd for Dansk Folkeparti

Jakob Søgaard Clausen, 1. suppleant til Århus Byråd for Dansk Folkeparti Foto: Carsten Lundager

Læserbrev:

Lad os holde Fredens Moské ud i en strakt arm

Jakob Søgaard Clausen (DF) har sendt et læserbrev til Lokalavisen Aarhus som en reaktion på chefredaktør Claus Kroghs seneste klumme

Af
Af: Jakob Søgaard Clausen

1. suppleant til Århus Byråd for Dansk Folkeparti

bøn ”Vi beder for det samme hver for sig,” skriver chefredaktør Claus Krogh i sin klumme mandag d. 27. april med henvisning til, at Fredens Moské - støttet af Gellerup Kirke - offentligt har indkaldt til fredagsbøn fra en fodboldbane midt i Gellerupparken.

Inden chefredaktøren falder helt i svime over Fredens Moskés nyeste påfund, vil jeg venligt minde om, hvad det er for en muslimsk organisation, som vi her har med at gøre.

Fredens Moské var nemlig en central aktør i TV2s dokumentarserie Moskeerne bag sløret i 2016. Her blev det blandt andet afsløret, hvordan Fredens Moské opererer med et sharia-råd, som rådgiver en kvinde om, at hun ikke må sige nej til sin mand i sengen, ligesom hun også er nødt til at acceptere, at manden er voldelig og at han gifter sig med en kone mere.

Jeg synes, at det er en moské, som både chefredaktør og Gellerup Kirke gør klogt i at holde ude i en strakt arm.

Vi bliver nødt til at slå fast, at Danmark er et kristent land, og at det derfor naturligvis kun skal være de danske kirkeklokker, som høres i det offentlige rum. Andre religioner må respektere og forstå, at vi i Danmark nok har religionsfrihed, men vi har ikke religionslighed.

Hvis man offentligt vil indkalde til islamisk bøn på den måde, som vi så i Gellerup, så er der massevis af muslimske lande, hvor man kan gøre den slags. Der skal man være velkommen til at flytte til. Og ellers, ja så må man bede derhjemme.

Publiceret 28 April 2020 08:30