Knud N. Mathiesen, medlem af Aarhus Byråd for Dansk Folkeparti.

Knud N. Mathiesen, medlem af Aarhus Byråd for Dansk Folkeparti.

Læserbrev: Det gør mere skade end gavn at lukke vores genbrugsstationer

Debat Vi skal bruge alle midler for at få bekæmpet corona-virus, og det gør Aarhus Kommune også. Men lukning af vores genbrugspladser kan måske få den modsatte virkning. Hvis folk ikke kan komme af med deres affald på en genbrugsplads, begynder man at finde alternative steder at droppe sit affald. Det kan blandt andetn være i vores natur, i store skraldespande i midtbyen, ved firmaer og mange andre steder. Man kan ikke vide sig sikker på, at det affald, der bliver smidt i naturen og i overfyldte skraldespande, ikke kan være en smittefare - ikke bare corona-virus, men også andre smittefarer, for vi har haft en mild vinter, som har været et eldorado for rotter, som også kan føre diverse smitte med sig.

Vores genbrugspladser er under åben himmel, folk kommer ikke tæt på hinanden, så sandsynligheden for at blive smittet på en genbrugsplads vil være meget lille. Langt mindre end den vil være i vores fødevarebutikker, hvor folk kommer meget tættere på hinanden, og så er det indendørs.

Vi har allerede set, at der bliver smidt affald ved indgangen til vores genbrugspladser, og det vil sandsynligt forsætte, når folk ikke kan komme af med deres affald.

Jeg har oplevede det selv i fredags, hvor der var blevet smidt affald i naturen. Jeg samlede det op og ville køre på genbrugspladsen, men der var lukket for private.

Jeg fik løst mit problem, men det tror jeg ikke, alle vil kunne.

Vi ved også, at mange mennesker kommer til at gå hjemme i den nærmeste fremtid, mange vil benytte lejligheden til at lave små reparationer i deres hjem som at male og rydde op. Foråret er på vej, og de mennesker med have vil også derud, og det vil også give en del affald. Hvad skal de gøre ved det, hvis ikke der er en genbrugsstation, som har åben? Man kan frygte, at det bliver smidt i naturen og mange andre steder, og det skal vi gerne undgå.

Affald der bliver afleveret på en genbrugsplads og småt brandbart vil blive afbrændt, så der er ikke smittefare. Genbrugspladserne kan eventuelt desinficere det, som man må skønne kan være en smittefare.

At lukke vores genbrugsstationer, som alle er under åben himmel, ser jeg ikke som en foranstaltning til at bekæmpe corona, hvis det skulle være tilfældet. Så skal alle andre udendørs arbejdspladser ligeledes lukkes ned, og det vil næsten være en umulighed. Det er heller ikke noget, regeringen har anbefalet

Så mon ikke man skal overveje at få genbrugspladserne åbnet igen - også for private.

Knud N. Mathiesen, DF-byrådsmedlem

Sigridsvej 32,

8220 Brabrand

Publiceret 20 March 2020 06:00