Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom(SF), er klar til at høre skolebestyrelser næste gang, der skal planlægges ferier.

Thomas Medom er rådmand for Børn og Unge i Aarhus kommune. Foto: Lise Balsby

Læserbrev: Børn med handicap og ældre med demens bør komme før byggesager

42 millioner kroner til bedre byggesagsbehandling bør i stedet bruges på sociale indsatser, mener rådmanden for Børn og Unge i Aarhus Kommune

Af
Thomas Medom

Politisk leder for SF-Aarhus og rådmand for Børn og Unge

Det ligner en kold og alt for rationel beslutning, når et flertal i Aarhus Byråd på næste byrådsmøde ønsker at give 42 millioner kroner til byggesager frem for børn med handicap, psykisk syge eller demente ældre.

Pengene stammer fra tre projekter om bedre datakvalitet, og efter justeringer er der altså plus på bundlinjen. Flertallet vil over de næste seks år give syv millioner kroner ekstra om året til byggesagsbehandling. Penge, jeg gerne ser brugt på en fuldstændig anden måde, som sætter børnene, og nogle af de borgere, der har det allersværest, forrest.

Derfor har jeg sendt et ændringsforslag, som byrådet forhåbentlig vil tage både alvorligt og stemme for, når sagen skal behandles i byrådssalen.

De 42 millioner kroner kunne vi ifølge forslaget passende fordele på denne måde: 10 millioner kroner til at hjælpe borgere med demens, 6 millioner kroner til indsatser på børnehandicapområdet, 6 millioner kroner til indsatser, der hjælper borgere i lokalpsykiatrien, 5 millioner kroner til hver af specialskolerne Stensagerskolen og Langagerskolen, 5 millioner kroner til idrætsfaciliteter. Endelig giver jeg gerne 5 millioner kroner til bedre byggesagsbehandling, som jeg anerkender, også kan være en udfordring.

Dette er en sjælden mulighed at give trængte børn, unge, ældre en ekstraordinær håndsrækning. Jeg er sikker på, at det vil blive taget imod blandt modtagerne – og forhåbentlig også i byrådet.

Publiceret 13 April 2019 09:48