Debat: Bevar busserne til skolerne i Aarhus

Steen Thomsen, regionsrådsmedlem (DF), folketingskandidat i Aarhus V, Sundgårdsvej 22, 8700 Horsens

Desværre står adskillige af regionens blå busruter til at blive nedlagt. Bl.a. fordi letbanen i Aarhus giver både færre indtægter og flere udgifter end forventet. Nedlæggelsen af busruterne giver selvsagt store frustrationer rundt om i provinsen. Der er således mange familier i provinsen, der har børn i en uddannelsesinstitution, hvor bussen står til at forsvinde.

Der foreslås besparelser på godt 60 millioner kroner, på trods af at budgetmankoen er på under 50 millioner kroner.Derfor har vi i Dansk Folkeparti fremsat et ændringsforslag, hvor vi vil bruge 7 millioner kroner årligt til, at der fortsat kører busser fra provinsen til og fra uddannelsesinstitutionerne. Det vil betyde, at de lukningstruede busser forsat kan fragte elever fra provinsen til gymnasier mv.

Der vil således være en afgang hver morgen samt to afgange hver eftermiddag. Med DF’s ændringsforslag vil familier i provinsen fortsat kunne sende børnene på ungdomsuddannelser i de større byer og det vil medvirke til en region i balance.

Publiceret 28 October 2018 11:15