Sabro bliver afskåret fra omverdenen, mener beboer, der er skuffet over planlagte busbesparelser.

Sabro bliver afskåret fra omverdenen, mener beboer, der er skuffet over planlagte busbesparelser. Foto: Google Maps

Læserbrev til Socialdemokratiet om busbesparelser: Hold kæft, hvor er jeg skuffet!

Beboer i Sabro raser over planlagte busbesparelser, der 'vil afvikle byen'

Maj Pedersen, Vistoftparken 35, 8471 Sabro

Til socialdemokratiet.

Jeg er en af de såkaldt forkælede brugere af de blå busser. Jeg bor i Sabro med min søn på snart 16, og så stemte jeg faktisk (fejlagtigt kan jeg se nu) på jer til regions- og kommunalvalget med den klare forventning om, at I ville kæmpe med næb og kløer for at gøre den store indsats, der skulle til for at bevare vores busser.

Jeg var lidt omkring i min iver for at finde præcis de kandidater, jeg ville stemme på. Jeg var endda til et vælgermøde med Alternativet. Faktisk var jeg så naiv, at jeg brød med min socialistiske overbevisning, blot for at vores lille by kunne få en ekstra stemme fra mig, så vores sammenhængskraft med de omkringliggende byer kunne bevares.

Jeg stemte socialdemokratisk. Og hold nu kæft hvor er jeg skuffet! Både over mig selv, selvom jeg gjorde min pligt og brugte min demokratiske ret til at stemme på nogle kandidater, som jeg fejlagtigt troede var solidariske med os, der bor udenfor Ringgaden, men mest af alt over jer.

I dag har jeg læst et indlæg i lokalavisen, hvor Flemming Knudsen kalder os forkælede i forhold til offentlig transport og samtidig får ytret, at vil man bo på landet, kan man jo ikke regne med at have en "bus der kører fra dør til dør".

I samme artikel peger han også på, at køre i egen bil faktisk er bedre, da den forurener mindre end en stor bus, der kører med få passagerer. Det vil jeg ikke anfægte, men jeg vil dog påpege, at langt fra alle i vores lille by, inklusive mig selv, har kørekort eller råd til at have en bil.

Sabro er en by i vækst. Her bygges både privat og almennyttigt og udstykkes grunde i et væk. På de 15 år, jeg har boet her, er jeg sikker på, at der har været en vækst på over 1.000 borgere (estimeret). Byen ligger fantastisk med kort til motorvej, Tilst, Hadsten og Stilling og alligevel lidt på landet.

Alt det er godt, hvis man har bil. Det er godt, så længe vores busser kører, men det ser ud til, at det er slut til april, da I ikke anser os for andet end et udkantsområde, som kan være med til at financiere en letbane, som vi aldrig kommer til at se skyggen af herude, samt et rejsekort vi har fået stoppet i halsen, men som også blev dyrere end forventet.

Hvad jeres alternativer til vores busruter bliver, det aner jeg ikke. Jeg har læst noget om, at bus 14 skal forlænges fra Tilst til Sabro, og at rejsetiden kun vil stige med fem minutter til/fra Aarhus centrum. Den køber jeg ikke!

Måske kan du af motortrafikvejen komme fra Tilst til Sabro i egen bil på fem minutter, men da ikke med en bybus som skal opfylde samtlige krav om stop igennem Mundelstrup og ad Gammel Viborgvej. Et andet alternativ, som jeg har opfanget i medierne, er den fine flextrafik ordning. Her skal vi blot ringe efter en vogn, og så kan vi blive hentet og kørt, hvorhen vi vil. Vi kan bare ikke bruge vores rejsekort til de rejser. Det er dyrere, og der skal betales kontant.

Dette er især under al kritik. Jeg skal simpelthen have et rejsekort for at kunne rejse, men jeg kan bare ikke bruge det? Ja undskyld mig... Kan I selv se idiotiet i det her?

I blev af mig og mange andre beboere i Sabro hjulpet ind i regionsrådet og byrådet, men takken herfor er, at I sløjfer vores infrastruktur, vores muligheder for at komme til læge og på arbejde og vores unge menneskers mulighed for at komme på ungdomsuddannelser.

I afvikler simpelthen byen og os. Udkants-Aarhus bliver til Udkants-Danmark. Jeg synes I skulle skamme jer! Og kære Flemming Knudsen: Jeg kan godt lide lugten af gylle. Den indikerer, lidt endnu, at jeg er på vej hjem - i bussen.

Publiceret 17 October 2018 13:30