Arkivfoto af Marie Holm Lauridsen, som Aarhus Onsdag for nylig har skrevet en artikel om. Marie er født med knogleskørhed Foto: Mike Madsen

Arkivfoto af Marie Holm Lauridsen, som Aarhus Onsdag for nylig har skrevet en artikel om. Marie er født med knogleskørhed Foto: Mike Madsen

Debat:

Aarhus opfordrer til national handlingsplan mod knogleskørhed

Af Inger Raben-Pedersen,

Osteoporoseforeningen har iværksat en national underskriftsindsamling, som opfordrer Folketinget til at vedtage en national handlingsplan. Knogleskørhed er anerkendt som en af landets 'folkesygdomme' og man antager, at mindst 550.000 danskere i dag er ramt af knogleskørhed. Heraf er kun cirka 130.000 i behandling. Sygdommen rammer såvel kvinder som mænd.
LÆS OGSÅ: Marie har skøre knogler: Det med kærligheden er sværest
Hvert år behandles mindst 35.000 danskere for knoglebrud, som i vidt omfang kan tilskrives knogleskørhed. Det er ofte alvorlige brud i ryg og hofte, som kan medføre invaliditet og dermed stor forringelse af livskvaliteten. En national handlingsplan vil betyde en øget opsporing og diagnosticering, en hurtig og effektiv behandling, og at flere bevarer førligheden, og derved også får et bedre seniorliv.
Flere end 16.000 har foreløbig underskrevet opfordringen til Folketinget om at vedtage en national handlingsplan. Som formand for lokalafdeling Aarhus opfordrer jeg hermed borgere i Aarhus Kommune til at deltage i underskriftsindsamlingen.Det kan ske via den af Osteoporoseforeningen til fordel for underskriftsindsamlingen særligt indrettede hjemmeside: www.kæmpforknoglerne.dk.
Det skulle glæde mig meget, hvis vi i Aarhus Kommune kunne bidrage med rigtig mange underskrifter.
 

Publiceret 22 November 2017 15:00