Sander Jensen er byrådskandidat for Alternativet i Aarhus Kommune. Pressefoto

Sander Jensen er byrådskandidat for Alternativet i Aarhus Kommune. Pressefoto

Debat:

Aarhus, vi skal fejre dine iværksættere!

Sander Jensen, byrådskandidat Alternativet Aarhus

Vi er kommet rigtig langt de seneste år med iværksætteri i Aarhus. Fra at være nærmest ukendt på den politiske dagsorden, har der aldrig været startet så mange CVR-numre som nu.
Uddannelserne har fået fokus på entreprenørskab og flere sektorer med iværksætterpotentiale, eksempelvis sundhed, fødevare og mode, bliver prioriteret i Aarhus' erhvervsstrategi. Vi har lige været vært for Creativity World Forum med fokus på fremtidens kreative økonomi og i det hele taget er der momentum for iværksætteri som aldrig før.

Tiden kommet til at hæve overliggeren og ambitionsnivauet. Aarhus Kommune skal være et eksperimentarium for iværksætteri med en ambitiøs iværksætterstrategi, der samtidig tager udgangspunkt i de tre bundlinjer for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Vi skal have en kommune, der kommer ud af deres kontorer og aktivt opsøger iværksætterne med målrettet information, positiv velkomst, opmuntring og iværksættertilbud.

Gennem særligt de sidste 10 år er der etableret en række stærke iværksætter- og erhvervsfællesskaber, der med forskellige profiler og værdimæssige tilbud, skaber et levende og forskelligartet iværksættermiljø i byen. Det er et kæmpe aktiv, som vi skal værne om! Culture Workspace, HIVE, Stibo Accelerator og mange andre. På uddannelsesstederne har vi Startup factory, HatchIT-Lab, Studentervæksthuset m.fl. Aktørerne her, er dem der kender iværksætterne bedst og derfor skal vi bruge dem meget mere aktivt i målet om at få flere nye stærke virksomheder.

Vi skal lave forsøg med en iværksætterydelse i stedet for dagpenge fx et år uden modkrav. Den ledige skal i samarbejde med kommunen og evt. ekstern aktør fastlægge en virksomhedsplan, der skal være rettesnor for et faciliteret iværksætterforløb.

Vi skal fejre vores iværksættere i Aarhus meget mere, for det bidrager til en endnu mere unik og divers by, der kan overraske og udfordre omverdenen.

Publiceret 13 November 2017 14:00