Debat:

Lad os lave en bypark over banegraven

Daniel Pedersson, Byrådskandidat (DF), Skejbyvej, 8240 Risskov

Midtbyen mangler ordentlige grønne områder. Der er få åndehuller fra hverdagens stress, og de er ikke egnet til større folkelige arrangementer. Rådhusparken og Mølleparken er de eneste større grønne arealer i byen. Fælles for dem er en voldsom larm fra de omkringliggende veje og en mangel på rekreative muligheder. Vi behøver simpelthen en ordentlig bypark i stil med Fælledparken i København.

En oplagt og central mulighed vil være at overdække banegraven mellem Bruuns Bro og Frederiks Allé. De Konservative har flere gange foreslået at overdække banegraven, og da diskussionen om Bruuns Bro var på sit højeste, kom der flere gode forslag til at forlænge perronerne, og en overdækning af banegraven blev atter foreslået. Mulighederne kendes fra udlandet, så teknikkerne er allerede kendt.

En bypark på så centralt et område vil have flere positive effekter. Det vil binde Frederiksbjerg bedre sammen med midtbyen. Det vil give mulighed for at forlænge perronerne og skabe to nedgange til banen fra begge broer. Og vigtigst af alt, så vil det skabe et centralt grønt samlingssted i den travleste del af byen med mulighed for rekreative faciliteter, kiosker, torvedage og plads til folkelige aktiviteter. Det kan kun gå for langsomt med at sætte en plan i gang.
 

Publiceret 10 November 2017 15:30