Brabrand IF er en af de klubber, der kæmper for at få en kunstgræsbane

Brabrand IF er en af de klubber, der kæmper for at få en kunstgræsbane

Debat:

Behov for yderligere 10 kunstgræsbaner i Aarhus

Kåre Th. Sørensen, Langballevej 124, 8320 Mårslet, Lærer på Skåde Skole, Byrådskandidat Liste B

Fodbold hele året er beviseligt den sundeste form for motion, og på helt fantastisk vis er det lykkedes Aarhus Kommune siden 2004 at etablere ti kunstgræsbaner.

Vi er bare slet ikke i mål endnu. Fra 300.000 borgere om den første kunstgræsbane i 2004 er vi nu nået frem til cirka 35.000 borgere om hver bane. Det er klart stadigvæk ikke baner nok, og heldigvis har byrådet afsat penge til endnu tre kunstgræsanlæg i kommunen.

Hvor skal de så ligge? Ja – det beror på konkrete ansøgninger, og bl.a. Skødstrup og Fuglebakken har været i medierne for at gøre opmærksom på netop helt præcis deres behov.

OG naturligvis skal begge disse klubber have deres ønske opfyldt!

Det er dog hammervigtigt, at endnu flere kunstgræsbaner etableres i næste byrådsperiode, så endnu flere fodboldspillere - også i udkanten af kommunen - kan træne og motionere uanset vejr og vind.

Ser man kortet over kunstgræsbanernes nuværende placering, ses det meget tydeligt, at en ydre ring af kunstgræsanlæg mangler.

Dvs. at der i Aarhus Nord udover at mangle en bane i Skødstrup også bør placeres kunstgræsbaner i f.eks. Mejlby og Trige

Sabro, Harlev, Hasselager i Aarhus Vest bør eksempelvis også tilgodeses - samt ligeledes Solbjerg og Mårslet i Aarhus Syd.

Tilskuddet fra kommunen til klubber med kunstgræsbaneønsker er på godt tre millioner kroner. Det betyder, at byrådet ud af de næste fem års budgetter på samlet set cirka 100 milliarder kroner, faktisk blot skal afsætte godt seks årlige millioner til nye kunstgræsbaner.

Dermed vil hele kommunen om blot fem år være fornuftigt dækket med kunstgræs!

Naturligvis skal de tusinder af fodboldspillere i Aarhus Kommune da ikke være dårligere stillet i forhold til borgerne i andre kommuner.


Publiceret 29 October 2017 07:00