Foto: Google maps

Foto: Google maps

Debat:

Bruuns Bro bevares - for en gang skyld har fornuften sejret over prestigeprojekt

Daniel Pedersson, Byrådskandidat for DF, Skejbyvej, 8240 Risskov

Så skete det endelig. Efter lang tids hårdt arbejde besluttede partierne i togfonden den 25. oktober at bevare Bruuns Bro. I stedet vælger man at grave sporene ned, så der bliver plads til den kommende elektrificering af tognettet.

Dansk Folkeparti og Venstre har presset meget på for at bevare Bruuns Bro, da vi fra starten anså det fuldstændig hovedløst at fjerne et prisbelønnet byggeri. At man så fra flertallets side ville erstatte det med en moderne løsning uden plads til butikker eller med den samme kapacitet for cykelparkering, gjorde det blot endnu mere uforståeligt. Derfor stemte vores partier imod, da byrådet besluttede at ville acceptere en mulig nedrivning, og derfor tog vi også fat i vores relevante ordførere på Christiansborg.
LÆS OGSÅ: Aarhus Hovedbanegård skal bygges om

Heldigvis har lokale kræfter, med Lissi Kok Madsen i spidsen, også gjort sit for at råbe politikerne op og det skal de have stor tak for. I politik handler det om at lytte til de lokales ønsker mere end noget andet, og kun gennem det lokale opråb har vi kunnet vise, at det ikke blot var vores politikere, der ønskede en bevaring. Fornuften har for en gangs skyld sejret over prestigeprojekterne i Teknik og Miljø.

Nu er broen reddet, og vi kan endelig se fremad og arbejde med de næste projekter - en ny rutebilstation nærmere banegården og en overdækning af banegraven hen til Frederiks Allé. Kunne man måske tænke sig en reel bypark der? Hvis de lokale kræfter råber op, er det ihvertfald en mulighed i fremtiden!
 

Publiceret 26 October 2017 06:00