Modelfoto

Modelfoto

Debat:

Skal elever i Tilst og Harlev ikke på lejrskole?

Læserbrev af Kåre Th. Sørensen, Langballevej 124, 8320 Mårslet, Lærer på Skåde Skole, Byrådskandidat Liste B

 
Husker du en lejrskole fra din egen skoletid? Er det ikke vildt, at elever på nogle skoler aldrig kommer afsted på lejrskole?

2.000 millioner kroner er siden år 2000 sparet på Børn- og ungeområdet i Aarhus. På Tilst Skole og Næshøjskolen i Harlev kommer eleverne derfor ikke mere på lejrskole.
LÆS OGSÅ: Simsek: Skoler kan stadig tage på lejrskole

Det vil Radikale Venstre gøre noget ved, for det er af vanvittig stor betydning for skoleeleverne, at de kan komme på lejrskole.

Det at kunne få kulturoplevelser væk fra skolens matrikel, og det boost det giver til klassefælleskabet, er helt unikt. Det samme gælder klasselærerne, der får et unikt helhedssyn på børnene, når de er sammen 24 timer i døgnet.

For flere børn er det faktisk første gang, de oplever at være væk fra forældrene. Eleverne lærer bl.a. på den måde at klare sig selv bedre. Det øger deres selvværd og indre styring, når far og/eller mor ikke altid lige er indenfor rækkevidde. Man vokser voldsomt af at kunne klare at sove trods sin hjemvé.

Når der i skoleverdenen arbejdes med begreberne ”åben skole”, ”læring gennem oplevelser, samt ”en spændende og anderledes skoledag” – hvad kan så bedre end lejrskoler skabe dette?
LÆS OGSÅ: 14-årige Lucas fra Næshøjskolen var i praktik hos minister

Der er ingen tvivl om, at det at drage på lejrskole er og bør også på Tilst Skole og Næshøjskolen være hjørnestenen i skolernes arbejde med elevernes trivsel, dannelse og sociale kompetencer.

Radikale Venstre har derfor vedtaget at ville sikre alle skoler mulighed for at lade deres elever opleve lejrskolelivet i løbet af skolegangen.

Børn i Tilst og i Harlev skal naturligvis også - når de bliver voksne - kunne tænke tilbage på deres egne lejrskoler.


Publiceret 12 October 2017 07:00