Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. Foto: Danni Paulsen

Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. Foto: Danni Paulsen

Læserbrev:

Det er på tide, at Kristian Würtz træder på bremsen

Lad os vente med alle de byomvæltende beslutninger til efter valget, opfordrer DF-byrådskandidat

Daniel Pedersson, Kandidat til Århus Byråd (DF). Skejbyvej, 8240 Risskov

Byens rådmand for Teknik og Miljø har den 8/9 annonceret, at letbanens etape 2 allerede skal være besluttet til efteråret. En beslutning, han selv roser til skyerne med henvisning til udvikling af Gellerup og Bispehaven, samtidig med at den manglende finansiering blankt ignoreres.

Det er på tide, at den socialdemokratiske arrogance stopper. Der er ingen grænser for, hvor mange større projekter vi skal haste igennem byrådet inden valget, således at det kommende byråd hænger på aben, når hele molevitten skal gennemføres. Vi skal absolut ikke tage så afgørende en beslutning uden en ordentlig debat og uden at få undersøgt de alternative linjeføringer ordentligt.

På et borgermøde i Hasle sidste måned var der heller ikke meget støtte at hente til den foreslåede rute fra langt flertallet af partierne. LA er lunkne om finansieringen. EL og ALT gjorde det meget klart på borgermødet, at de ikke støttede ødelæggelsen af Midtbyen og Hasle. Konservative vil slet ikke støtte en letbane, og os fra DF har gentagne gange sagt, at vi vil have andre linjeføringer undersøgt, da vi aldrig vil støtte, at man pløjer midtbyen og Hasle op for at sætte skinner og master.

Tilbage har man Socialdemokraterne, SF og RV. Tre partier, der i alle meningsmålinger samlet kommer til at fylde mindre i det kommende byråd. Skal de virkelig have lov til at smadre vores by, blot for at få deres vilje inden et valg, når vi nu i stedet kan vente til det nye år og få en konstruktiv debat, der i sidste ende kan betyde et bredt forlig på tværs af partifarver?

Jeg synes, Kristian Würtz skal træde på bremsen i Teknik og Miljø. Lad os vente med alle de byomvæltende beslutninger til efter valget, således at det bliver den bedste beslutning for hele Århus, vi tager - fremfor et forældet prestigeprojekt med en ineffektiv linjeføring, der lige nu holdes kunstigt i live af en afgående rådmand.

Publiceret 11 September 2017 19:00