Bora Bora danser med døden, så man holder af den
Der er både grin, gråd og krævende dans i en flot spejlscenografi i stykket "Carcass" på danseteateret.
Kadaverdans, som stykket hedder på dansk, er en både gribende, brutal og morsom forestilling af Reumert-nominerede Andreas Constantinou på Bora Bora. “Carcass” får urpremiere på det aarhusianske danseteater, hvor den tager livtag med livets afslutning.
»Det er en dybt rørende forestilling. Og jeg skal da indrømme, at jeg allerede flere gange har knebet en tåre, når jeg har været i salen og opleve prøverne. Det føles befriende her i vores dødsforskrækkede danske kultur at endelig se døden i øjnene og ikke gemme sig for den, siger Lotte Kofod Ludvigsen.
Aarhus Onsdag var med til pressevisningen og oplevede seks dygtige og internationale dansere, som kunne ses på både scenen men også i en spejlvæg, der viste bevægelserne fra en helt anden vinkel og gav dansen en ny dybde.
Efter at jeg mistede mine forældre, indså jeg, hvor lidt vi som samfund konfronterer os selv med døden.
Fysisk hård forestilling
De danser vores frygt for døden og minder om, at vi skal leve livet, mens vi har det. De bryder med døden og mestrer kunsten at kaste med slappe kroppe og 100 måder at flytte dem på. De taler også direkte til publikum og har en morsom konkurrence om den bedste død. Stemningen bliver så god, at man kommer til at holde af den - døden.
De seks performere i forestillingen har tidligere været med i “Mass Effect”, og lægger nu krop til de intense fysiske scener i “Carcass”. Der er kolde, kliniske undersøgelser, voldsomme og dyriske kampe og absurd humor. For at ende med det skrøbelige sidste åndedrag.
Det roste Aarhus-kompagni med fire Reumert-nomineringer står bag: Himherandit Productions.
»“Carcass” handler ikke om, hvad der er i vente efter døden. Eller om tro eller religion. Forestillingen fokuserer på, hvordan vi accepterer, at det engang skal slutte,« siger Andreas Constantinou, koreograf og kunstnerisk leder af Himherandit Productions.
Mistede både mor og far
“Carcass” tager udgangspunkt i instruktørens behov for at forstå døden, da han under corona-pandemien mistede begge sine forældre.
»Efter at jeg mistede mine forældre, indså jeg, hvor lidt vi som samfund konfronterer os selv med døden. Den er et socialt tabu, ofte skjult, ikke talt om, frygtet og til tider useriøst romantiseret. Vi holder den ude i strakt arm,« siger Andreas Constantinou.
Himherandit Productions har skabt en lang række danseforestillinger, interaktive performances og videoinstallationer, og det har indtil videre kastet hele fire Reumert-nomineringer af sig. Kompagniet turnerer nationalt og internationalt med forestillingerne og er huskompagni på den aarhusianske dansescene Bora Bora.
»Vi glæder os til at dele den stærke og livsbekræftende forestilling med publikum. Den er gribende og rummer absurd humor. Andreas Constantinou har samlet et fremragende ensemble og teknisk team, så vores forventninger er tårnhøje,« siger teaterchefen, Lotte Kofod Ludvigsen.
Carcass” trækker på alt det bedste fra bl.a den højenergiske danseforestilling ”Mass Effect”, den eksperimenterende performance ”My Undying Love” og den vilde, humoristiske ”The Womanhouse”.
Der er Urpremiere på Bora Bora 14. februar. ”Carcass” kan ses til og med 18. februar.