Jens Albinus på nedtur i en verden ejet af Kina på Teater Katapult
Vi kender ham fra "Idioterne" og tv-serier som "Ørnen" og "Borgen". Nu vender han tilbage til Aarhus i en hovedrolle.
»Mark Zuckerberg har giftet sig med en kineser. Kina ejer Spotify! Kina ejer praktisk talt General Motors. Snapchat. Hilton-hotellerne. Motorola. De køber os fandeme!«
En vild diskussion om verdenssituationen og især Kinas rolle udspiller sig i Teater Katapults ”Kool Kool Kina”… måske inde i hovedet på hovedrollen Oskar; en deroute-ramt historieprofessor, som det nu kan offentliggøres vil blive spillet af Jens Albinus.
Han har haft en række roller i flere tv-serier, senest har vis set ham i rollen som den underspillede politiker Jon, der køres over af sin nære makker, Birgitte Nyborg, i ”Borgen”.
Jens Albinus er desuden kendt for sine roller i Lars von Triers ”Idioterne”, DR-serien ”Ørnen”, Nils Malmros’ ”At kende sandheden”. Han er uddannet på Aarhus Teater, hvor han var ansat i fem år og har haft flere roller siden - blandt andet i ”Jeppe på bjerget”.
På vej mod bunden
Hovedrollen i ”Kool Kool Kina”, Oskar, er en afskediget historieprofessor og kinafetichist på en spektakulær deroute i en både indre og ydre virkelighed. Vi lever alle aktuelt i en kriseramt verden. Vi bliver presset af sanseindtryk og støj, der trænger ind i vores værdisæt. Ind i, hvordan vi er som mennesker. Det er svært at navigere i – og Oskar kæmper.
»Er der nogle, der vil sælge mig noget? Er det nogle, der mener noget? Er det mig, der mener noget?«
I ”Kool Kool Kina” stiller de spørgsmål op for os og dealer med det overload, vi bliver præsenteret for. Jens Albinus i rollen som Oskar er en repræsentant for alt det, vores nutidige verden ikke er. Stykket bliver – med Kina som metafor for både en indre og en ydre verden – til en opdagelsesrejse for Oskar om, hvad Kina er og hvad Kina ikke er …
I ”Kool Kool Kina” vil man imidlertid nemt komme i tvivl om, hvorvidt man er med Jens Albinus’ Oskar på museet, på natklubben China by Night og på et hotelværelse … eller om det hele er en del af en ego-baseret Oskar-verden?
Scenografi, info-skærme, musik, videoprojektioner og det helt særlige input fra performancekunstner og aktivist Linh Tuyet Le vil medvirke til at give publikum en turbulent teateroplevelse ud over det sædvanlige.