Krig, klima og kønsroller udspiller sig på Aarhus Teater

Aarhus Teater er klar til en ny sæson, der sender refleksioner over en til tider skræmmende verden ud over scenekanten. Det sker i en lang række samarbejder - for sammen er vi bedre.

Artiklens øverste billede
Det er i år 300 år siden, at man for første gang kunne opleve teater på dansk på en dansk scene. Det fejrer Aarhus Teater ved at genopsætte Reumert-vinderen, Erasmus Montanus. Foto Montgomery Photo/Emilia Therese
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen præsenterede torsdag 22. april repertoiret for den kommende sæson. Den byder på i alt 17 egen- og samproduktioner fordelt på vores fire scener og ude i byrummet.

Det er tre flere end i den forgangne sæson. Herudover kan publikum opleve fem gæstespil og en række forestillinger i den internationale teaterfestival, ILT23, der blandt andet finder sted på Aarhus Teater. Det skriver Aarhus Teater i en pressemeddelse.

Coronaen gjorde et kraftigt indhug i rækken af forestillinger, der skulle have haft et publikum de seneste to år. Men vi teateret er rigtig glade for, at det er lykkedes at bringe en del af de aflyste forestillinger til live i den nye sæson, dvs. Dracula, Leonora Christina – Sandhedens Dronning og Til de lyse morgener.

Samtidig kan endnu flere glæde sig til at se eller gense A Clockwork Orange og Girls & Boys, der spillede få gange, før Aarhus Teater atter måtte lukke ned på grund af Covid-19.

»Vi lever i en brydningstid, hvor verden er i hastig forandring med krig, pandemi, klima, nye kønsroller og kamp mellem forskellige værdier og verdenssyn. Spillereglerne ændrer sig for, hvordan vi er til i verden. Det kan være skræmmende, fordi vi skal agere på nye måder. Vi er nødt til at se os selv og hinanden på ny. Og her giver teatret os et enestående og unikt rum for refleksion over vores tid og eksistens. Scenekunsten bringer os sammen på både velkendte og nye måder,« siger teaterdirektøren, Trine Holm Thomsen.

Artiklen fortsætter under billederne:

Leonora Christina - Sandhedens Dronning på Aarhus Teater. Foto Emilia Therese


Jane Eyre. Foto Montgomery Photo


Evita. Foto Per Arnesen

Erasmus Montanus er tilbage

Den kommende sæson er helt særlig for dansk teater. Det er nemlig 300 år siden, man for første gang kunne opleve teater på dansk på en dansk scene. Aarhus Teater fejrer dansk teaters store jubilæum med at genopsætte Reumert-vinderen Erasmus Montanus, en af de mest roste klassikeropsætninger i mange år.

Det aarhusianske teater skaber altid gerne scenekunst i kreativt fællesskab med andre. I denne sæson er det stolt af deres samarbejde med Odense Teater om Et Juleeventyr, Den Jyske Opera om Dracula, Oslo Nye Teater om Evita og Holstebro Dansekompagni om Traum og Evita.

Sammen med teaterets faste samarbejdspartner Sort/Hvid producerer det Museum for fremtiden, og præsenterer Cirkus Jul sammen med Saxo og Muskelsvindfonden.

I samarbejdet med Den Danske Scenekunstskole i Aarhus udvikler de nye talenter. Både i form af nye tekster af de studerende fra linjen for dramatisk skrivekunst i forestillingen Bang, og med afgangsforestillingen Panic! med de skuespilstuderende.

Dertil kommer samarbejdet med Opgang2 og den internationale ILT Festival, der også involverer Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38.

Vi dyrker også fællesskabet, samtalen og samhørigheden i de mange arrangementer, som udbydes løbende i sæsonen.

• Over Torvet – samarbejde mellem Aarhus Teater og Aarhus Domkirke

• Forsamlingshuset – mødestedet for levende samtale

• Fællessang og koncerter med Aarhus Teaters Kor

• Tænkepauser Live – videnskab, teater og talkshow – samarbejde med Nørrebro Teater

• Korkoncerter og fællessang med Aarhus Teaters Kor

Det er i år 300 år siden, at man for første gang kunne opleve teater på dansk på en dansk scene. Det fejrer Aarhus Teater ved at genopsætte Reumert-vinderen, Erasmus Montanus. Foto: Aarhus Teater

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.