Lykkelige Lasse Madsen manglede kun et spækbræt til jul

Den aarhusianske komiker, Lasse Madsen, når ud til alle fra Rosa Lund til Inger Støjberg, der begge følger ham på Instagram. Lige nu går det ”meget godt” for jyden med det lyse sind. Hans nye show er stort set udsolgt i Aarhus.

Artiklens øverste billede
Lasse Madsen har arbejdet koncentreret og er efter flere testvisninger i Skagen - hvor de ikke griner nær så meget som i Aarhus - og tilretninger helt klar med sit første one man show, "Forelsket". Han lover at man bliver i godt humør, hvis man møder op. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

I de dage, denne Århus Onsdag kommer på gaden, står Lasse Madsen på scenen i Aalborg med sit første one man show. Det rammer Aarhus 25. februar, hvor det spilles to gange, fordi billetterne blev revet væk. Og igen 5. marts, hvor der kun er få billetter tilbage.

»Det går meget godt,« siger en glad Lasse Madsen med udtalt jysk underdrivelse.

»Man skal passe på ikke at blive ramt af Janteloven. Der er jo en grund til at evigt lykkelige Ole Henriksen måtte flytte helt til USA. Her i Danmark provokerer andres glæde – for der er jo stadig corona og krig i Ukraine!« fortsætter komikeren og forsøger at skjule sit gode humør.

Og hvis det går for godt, kommer Skat straks og vil have en større bid af kagen, forklarer han. Og slår så først her en latter op.

Århus Onsdag møder ham på den lokale café i Risskov, hvor han bor sammen med sin forlovede, komikeren Ane Høgsberg, deres et-årige søn og hans fem-årige søn fra et tidligere forhold. Lasse Madsen er i hopla og ved at være klar til at optræde med showet ”Forelsket”.

Victor Lander og jeg hang altid sammen. Vi kørte to på en cykel, kastede med breezere og var trofaste fans af de Hviiie. Vi hærgede Alberts, der dengang hed Thorups Kælder, og drømte om at blive standuppens Thomas Helmig. Jeg havde Mek Pek som booker.

Lasse Madsen, standupper

Lasse Madsen har fået idéen til tv-serien "Den bedste tid", som foregår i Aarhus i 1980'erne. Selv spiller han lægen Kim sammen med blandt andre Mikael Bertelsen, Mia Lyhne, Thomas Hwan, Kristian Halken og Stine Schrøder. Pressefoto: Jesper Duelund


Forelsket i livet

Men er han forelsket? Og i hvem?

»Det er et godt navn til et show, og så er det kort, og det gør banneret billigere. Brandingafdelingen synes, det er fedt,« svarer han.

Men komikerens øjne tindrer. Og et øjeblik efter svarer han leende.

»Ja, jeg er forelsket. Både i Ane og mine sønner men også i forstadslivet i Risskov. Og så er jeg bare en glad mand, fordi det jo går ”meget godt”,« gentager han og tjekker i samme øjeblik, om Skat kommer snigende bagfra. Men der er kun venlige folk fra Risskov, og de reagerer ikke på ham som truende lykkelig. Det lykkes ham at virke gennemsnitlig og ufarlig.

»Jeg har jo også børnene til at holde mig nede på jorden og i de daglige rutiner. Det er rigtig godt. Indimellem afpudsningen af showet, aftaler med min stylist og planer for, hvad jeg bør spise, skal jeg skifte en ble, op om natten eller med i Legoland og stå i kø til candyfloss.«

Familielivet i et rækkehus passer aarhusianske Lasse Madsen rigtig godt. På sine bare 27 år har han nået et blive far to gange, at fejre 10 års jubilæum som standupper og at blive rutineret i at stå på en scene. Hemmeligheden er, at han ikke tøver ret længe med noget men kaster sig ud i livet.

Som 16-årig bestemte han sig for at skrue ned for skolekarrieren og i stedet være sjov. En lærer roste ham entusiastisk for det valg, så Lasse Madsen tænkte, at det nok var rigtig godt – i hvert fald for den lærer, der nu slap for ham som elev.

Ung med Victor Lander

Heldigvis ville hans virkelig gode ven, Victor Lander, gerne lege med. De har levet deres vilde ungdom ud i Aarhus - sammen.

»Victor Lander og jeg hang altid sammen. Vi kørte to på en cykel, kastede med breezere og var trofaste fans af de Hviiie. Vi hærgede Alberts, der dengang hed Thorups Kælder, og drømte om at blive standuppens Thomas Helmig. Jeg havde Mek Pek som booker,« siger Lasse Madsen.

Hans forældre tog det helt roligt, da han kastede sig over komikken. Han tror, at de regnede med, at han med tiden ville finde på noget andet. Hans storebror er tømrer, storesøster er sosuhjælper, hans mor er pædagog og hans far er osteindkøber – selv om han slet ikke kan lide ost! Det kan Lasse Madsen i øvrigt heller ikke, men det er nu en helt anden historie.

Denne her handler om, at Lasse Madsen gik i en anden retning end resten af sin familie.

»De tænkte, at det var da meget fint, og at det nok ville gå over. Men det gjorde det ikke. Først nu er de faldet til ro i det med svingende indtægter. Jeg har fået to børn, og det går fint - også med Ane, der er i samme branche som mig,« siger komikeren med de udsolgte sale.

Jeg er forlovet, har barn og hund. Jeg følger mig som et afsnit af Krøniken eller Matador, og det er utroligt hyggeligt. Jeg giver Ane klassiske designsmykker i gave, som vores eventuelle fremtidige datter en dag engang kan arve. Det er lidt som Hans Christian Varnæs, men vi ser også Matador, Huset på Christians Havn og Olsenbanden, når der skal slappes af. Der skinner solen altid, og man bliver glad.

Lasse Madsen, standupper

Lasse Madsen elsker sit forstadsliv i Risskov. Der har han sin forlovede, barn og hund. Han følger sig som et afsnit af Krøniken eller Matador, og det er utroligt hyggeligt. Foto: Tahmasbi


Aarhus er hjemme

Han hepper på AGF og føler sig helt hjemme i Aarhus. Måske er det ikke tilfældigt, at det er den by, hvor hans show sælger bedst.

»Jeg glæder mig til at vise det, jeg har med, og det jeg kan. Jeg er lidt mere spændt end ellers, fordi det her er et one man show og mit første af den slags. Folk skriver til mig, at de får børnene passet, så de kan være med. Mit show er altså den ene af deres to aftener ude om året. Nu er publikum der, og jeg skal nok levere,« lover han og er et øjeblik – næsten – helt alvorlig.

Men kun indtil han kommer i tanke om, at det faktisk går ”ret godt”.

»Jeg har mange gode opgaver for tiden og er så heldig, at jeg kan vælge at lave det, jeg brænder for. Efter mine shows skal jeg være med i Comedy Ballroom med en række af mine gode komiker-kolleger, og jeg har for nylig indspillet en tv-serie, ”Den bedste tid”. Det er min debut som skuespiller, og de andre på holdet roste mig faktisk,« smiler han og bliver i et ultrakort øjeblik genert. Så tager det gode humør igen over.

Lasse Madsen har fået idéen til tv-serien "Den bedste tid", som foregår i Aarhus i 1980'erne. Selv spiller han lægen Kim sammen med blandt andre Mikael Bertelsen, Mia Lyhne, Thomas Hwan, Kristian Halken og Stine Schrøder. Pressefoto: Jesper Duelund

Den bedste tid

Serien får premiere dagen før, Lasse Madsen går på scenen med sit show i Aarhus, hvor tv-serien også foregår. Måske kommer publikum til et høre en lille bitte smule om det.

Aarhusianeren har selv fået ideen til serien, som han også er medforfatter på. Selv om han endnu ikke var født i 1980’erne, står det årti for ham som en glorværdig tid. Hans ungdomsbooker, musikeren Mek Pek, har levende fortalt om dengang, hvor musikerne tit drak øl sammen på V58 i Vestergade.

»Hele min ungdom er dybt forbundet med Aarhus, og Aarhus er bare en 1980’er-by, som tog musikscenen. Hvem bliver ikke glad af musikken fra dengang? Man kan da banke enhver fest op med Labans ”Hvor skal vi sove i nat” og en række TV 2-hits,« mener Lasse Madsen, der også holder meget af de outfits, skuespillerne har på i filmen, og de lyse striber, han fik i sit hår til optagelserne.

De foregår blandt andet på det tidligere Amtssygehuset og Aarhus Banegård. På rollelisten finder man Mia Lyhne, Thomas Hwan, Kristian Halken, Stine Schrøder og mange flere.

Serien vises på YouSee fra 24. februar.

Og indtil da er der ”Forelsket” og familieliv på programmet.

»Jeg er forlovet, har barn og hund. Jeg føler mig som et afsnit af Krøniken eller Matador, og det er utroligt hyggeligt. Jeg giver Ane klassiske designsmykker i gave, som vores eventuelle fremtidige datter en dag engang kan arve. Det er lidt som Hans Christian Varnæs, men vi ser også Matador, Huset på Christians Havn og Olsenbanden, når der skal slappes af. Der skinner solen altid, og man bliver glad,« smiler Lasse Madsen og virker fuldstændig troværdig.

Lyse, lykkelige Lasse er manden, der har det hele. Også en forelskelse og et stort set udsolgt show.

»Jeg fik et spækbræt til jul. Så går det ”ret godt”. Når man ikke mangler andet i livet.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.