Ane Høgsberg: Grin til Gavn er en stor komiker-fest

Standuppere tager alene på job, går alene på scenen og kører alene hjem. Men Støtteshowet Grin til Gavn er noget helt andet, for da samles ikke færre end 14 af de skøre kugler med Ane Høgsberg som vært og bl.a. Thomas Warberg og Victor Lander.

Artiklens øverste billede
Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Århus Onsdag fanger Ane Høgsberg en mørk aften på den landevej, der fører til en klub i Næstved, hvor hun skal underholde sammen med tre comedykolleger. Men tankerne kredser om Grin til Gavn-showet 23. april i Aarhus, hvor hun er vært.

Hun sidder alene i sin bil og glæder sig til fest, det er for komikerne, at være sammen om showet. De bliver 14 i alt, og det er sjældent at så mange af dem er samlet på en scene.

»Standup er et solo-foretagende, hvor man for eksempel kører alene til Høje Tåstrup og optræder for nogen på en tandlægeklinik og så kører alene hjem igen. Men i Musikhuset er vi sammen og laver flere jobs på en dag. Vi plejer at optræde til jul i juleferien og nogle af komikerne har deres børn og familie med. Det er virkelig hyggeligt,« mener Ane Høgsberg.

Vi er ikke klar til at bo i eget hus, hvor man selv skal skifte tagrender.  Her er der brombær på fællesarealerne og vi har en pensioneret skolelærer og sundhedsplejerske som nabo. Hjælpen er lige ved hånden og børnene fra rækkehusene leger sammen. Det minder mig om min barndom i Tønder. Det er ”Alle Vi Børn i Bulderby”-agtigt.

Ane Høgsberg om at bo i Risskov

Komikerne støtter hinanden

Selv om hun er selvstændig og sin egen chef, er hun faktisk et fællesskabsorienteret et menneske. Komikeren holder meget af at møde sin kolleger, fordi de har et godt samarbejde.

»Når vi en sjælden gang er samlet, kommenterer vi på hinandens optræden og glæder os på hinandens vegne. Jeg synes, at vi har en god branche« siger Ane Høgsberg.

Ane Høgsberg deltager i støtteshowet til fordel for Red Barnet for tredje gang. Det er første gang, at hun har rollen som vært. Den deler hun med komikeren Martin Nørgaard.

»Martin og jeg har ikke indflydelse på line up, men vi har ønsket at få komikere med fra vækstlaget - nogle vi ikke før har set på tv – blandet med de garvede navne. Vi viser et bredt udsnit af dansk comedy og niveauet er lige så højt, som det plejer at være, men den røde tråd er lidt noget andet, « siger Ane Høgsberg.


Næste show hedder Morskab

Det gælder for alle i det fag, at de aldrig er færdige. De er altid i gang med det næste nye, og planlægger fremtidens shows, mens de optræder i nutiden med det seneste materiale.

»Det mærkelige med shows er, at man laver plakaten, titlen og presseteksten først, og så skriver man showet bagefter. Jeg tager jævnligt ned på Alberts på Store Torv og tester mine nye tekster,« siger standupperen, der flyttede til Aarhus i sommer.

Lige nu skriver hun på sit næste show ”Morskab” og har med det planlagt en beskeden tour, som hun siger. Hun optræder i Musikhuset i Aarhus 30. september, og der er plads til flere forestillinger, hvis der bliver brug for det.

»Det er i erkendelsen af, at det har været nogle hårde år og det er en meget jysk måde at gøre det på. Jeg er jo fra Tønder,« minder Ane Høgsberg os om.

Hun har før lavet tematiske shows om feminisme og død. Men vil nu gerne lave noget, der er lidt lettere – ikke fordi det er sjovere at være sjov, når emnerne er lettere, men fordi vi trænger til det. Hun søger selv for tiden noget, der er lidt light.

»Der bliver ikke nogen forkromet pointe til sidst. Det skal bare være sjovt. Jeg kommer selvfølgelig til at tale om, at jeg er blevet mor for præcis et år siden. Så noget om at være familie og være forældre,« lover hun.

Standup er et solo-foretagende, hvor man f.eks. kører alene til Høje Tåstrup og optræder for nogen på en tandlægeklinik og så kører alene hjem igen. Men i Musikhuset er vi sammen og laver flere jobs på en dag. Det er juleferie og nogle af komikerne har deres børn og familie med. Det er virkelig hyggeligt

Ane Høgsberg, standupper

Livet som mor

Ane Høgsberg blev mor for første gang for et år siden til lille Ebbe. Hun troede, at hun for evigt skulle bo alene i sin to-værelses i København, men så kom kollegaen, Lasse Madsen, og slog benene væk under hende, og hun stiftede familie sammen med ham. Han har i forvejen sønnen Axel på fem år.

»Det er virkelig heldigt, at Lasse har prøvet det hele før. Vi behøver ikke ringe til vagtlægen hele tiden. Det ville jeg gøre, men Lasse mener ikke, at det er nødvendigt,« siger hun om sin nye mor-rolle.

»Jeg er meget i kontakt med mine følelser og troede, at de alle var afdækket. Men det var de så ikke. Det er som om, nogen kom med en hel kasse af følelser, smed dem oveni og sagde: Det må du selv finde ud af,« fortsætter Ane Høgsberg.

Hun har gået i konstant bekymring over, hvorfor Ebbe græder? Om hans lort skal se ud, som den gør? Og om han sover godt nok?

»Jeg er heldigvis blevet mere tryg ved at læse hans behov. Han bliver også større og bedre til at udtrykke dem, og jeg stoler mere på min mavefornemmelse.«

Ane Høgsberg har også opdaget, at hun og Lasse ikke er alene om at gå helt forskelligt til deres søn. Det gør mænd og kvinder generelt. Hun gør åbenbart mange kvindeting og han gør noget, der er universelt for mange mænd.

»Det er sjovt og spændende at dykke ned i. Jeg troede, at det var en Lasse-ting, at han giver vores søn sommerjakke på, selv om det er koldt. Mens jeg bruger lang tid på at udregne, at handskerne skal gennem flyverdragten. At sutten skal med - plus strømper og strømpebukser,« forklarer hun.

»Lasse leger også helt anderledes med Ebbe og er ikke bange for at kaste rundt med ham. Mens jeg tror, at han går i stykker.«

Ane Høgbergs næste show hedder Morskab og handler blandt andet om livet som mor men også bare om noget, der er sjovt. Hun optræder med det i september næste år. Pressefoto

Dejligt i Risskov

Parret rykkede i juni ind i et rækkehus i Risskov og er lykkelige for at være der. Det er tættere på Axel, der også bor hos sin mor i Horsens, og så er det tæt på skov og strand.

»Vi er ikke klar til at bo i eget hus, hvor man selv skal skifte tagrender. Her er der brombær på fællesarealerne, og vi har en pensioneret skolelærer og sundhedsplejerske som nabo. Hjælpen er lige ved hånden og børnene fra rækkehusene leger sammen. Det minder mig om min barndom i Tønder. Det er ”Alle Vi Børn i Bulderby”-agtigt,« siger Ane Høgsberg, der er glad for sit nye Aarhus-liv med bålhygge i weekenden og sommerfester.

Og sine seks store skrud, som er klar til at skride ind i Store Sal, når Grin til Gavn ruller over scenen og over tv-skærmen på TV2 Zulu og TV2 Play.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.