TV-2 deler hidtil ukendt optagelse

Et glemt kassettebånd med en koncert fra 1981 i Holbæk er dukket op.

Artiklens øverste billede
Elværket i Holbæk anno 1981. TV-2 gav der en koncert, som viser sig at være blevet gemt på et kassettebånd. Foto: TV-2

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Steffen Brandt var søndag med i Carsten Holms udsendelse, Toner på DRs P4 i søndags. Der delte han nyheden om fundet af en gammel optagelse af en TV-2 koncert.

Historien om det har udgangspunkt i et gammel foto af gruppens tourbus, som trommeslageren Sven Gaul fra TV-2 har lagt op på bandets Facebook-side Han spørger følgerne: Hvor er vi henne på dette foto?

»Bussen har kørt noget, der ligner 50 km på literen, og det var ikke diesel, det var motorolie. Vi kørte op gennem Tyskland, hvor vi troede, vi skulle være verdensberømte. Det blev vi ikke, i stedet blev vi en Mercedes-bus fattigere, for den brød sammen ved Hedensted,« lo Steffen Brandt.

På billedet holder bussen imidlertid ved elværket i Holbæk. Steffen Brandt fortalte, at TV-2 gav en koncert der 2. oktober 1981.

»Bag mikserpulten sidder lydmanden Anders Frandsen, og han lader et kassettebånd optage koncerten. Det er sidenhen pludseligt dukket op i hans lillebrors gemmer. Han ringer og spørger, om vi har lyst til at høre det, og det har vi,« fortalte Steffen Brandt.

Han vil ikke afsløre, hvordan det lyder, men lover at dele oplevelsen.

»Vi giver lyden af den koncert som en gave til vores fans. Det bliver lagt ud via hjemmesiden nytårsaften 31. december kl 23.59,« sagde Steffen Brandt.

Og som opvarmning til det, spillede Steffen Brandt og Carsten Holm sangen: Isbryderen Lenin, der er lige så rå og upoleret som det meget tidlige musik fra TV-2.

Læs også

Del artiklen