Melodi Grand Prix-viking synger det største hit i Atlantis

Østjyden synes, det er sindssygt fedt at synge musicalens mest populære nummer. Der er en smuk sang med sit eget liv.

Artiklens øverste billede
Jonas Rasmussen, som de fleste kender fra det danske Melodi Grand Prix, som han vandt i 2018, spiller præsten, Koptos, i musicalen Atlantis og synger "Morgen i Atlantis". Pressefoto

Når den stort opsatte musical, Atlantis, får premiere i Musikhuset i Aarhus er det med Melodi Grand Prix-vikingen, Jonas Rasmussen, på scenen. Han har været så heldig at få en rolle som en præst, som synger sangen, ”Morgen i Atlantis”. Den er det mest kendte nummer fra musicalen.

»Jeg har en mindre men dog en vigtig rolle i musicalen. Og så er jeg så heldig at synge musicalens største hit. Det er sindssygt fedt, fordi det er en smuk sang, der har helt sit eget liv,« siger Jonas Rasmussen, som de fleste kender fra Melodi Grand Prix, som han vandt i Danmark i 2018.

”Den er hidtil blevet sunget af musicalsangeren gennem mange år, Johnny Jørgensen, og det er hans lyd, der er blevet synonym med den sang. Det kræver en del mod at gøre den til min egen, men jeg tror på, at jeg kan begejstre med min version. Jeg har sat sangen en tone op og har taget et par melodiske valg,« forklarer sangeren i telefonen fra København.

Der står har han i to uger stået på scenen i Tivolis Koncertsal. Nu er den hidtil største scenografi, som stykket bliver opført i, pakket ned og på vej til Aarhus, så hele holdet kan stå i vante omgivelser på scenen, når tæppet går i Musikhuset tirsdag 28. september.

Stig Rossen har rollen som forræderen, Jabbadoor, der vil tage magten i Atlantis, og som vil giftes med prinsessen. Pressefoto

Stærk fankultur

Jonas Rasmussen har i en årrække optrådt på en lang række af landets scener, så det er ikke nyt for ham at gå på scenen og trykke den af.

»Dette her er meget større og med flere involverede end de fleste opsætninger. Det er dejligt at være med til at lave noget, der er sindssygt fedt og som glæder publikum. Der er en trofast fanskare til denne danske musical, så der er mange fans i salen, og det er fedt at kunne give dem denne her oplevelse,« siger Jonas Rasmussen.

Han synes, at scenografien er godt skruet sammen og at universet er utrolig gennemført.

»Scenografien og vores bevægelser rundt i den er gennemkomponeret. Så der bliver ikke nogen forskel på Aarhus og København i den retning,« forklarer sangeren.

Jeg har en mindre men dog en vigtig rolle i musicalen. Og så er jeg så heldig at synge musicalens største hit. Det er sindssygt fedt, fordi det er en smuk sang, der har helt sit eget liv.

Jonas Rasmussen, sanger i Atlantis-musicalen

Atlantis handler om, at en forræder forsøger at tage magten fra kongen. Udover fortællingen om Atlantis’ skæbne handler musicalen om den forbudte kærlighed mellem en fattig dreng, Silvan, og prinsessen, Adalena. Hun tvinges til at gifte sig med forræderen, men kæmper af al magt i mod. Farerne lurer rundt om alle hjørner, og kender man til sagnet om Atlantis, fornemmer man også, hvor musicalens fortælling bærer hen.

»Jeg er en præst, der som den eneste prøver at få ørenlyd om, at der er forskellige profetier, som betyder at Atlantis vil gå under. Jeg prøver at advare de andre præster, men de er ikke enige. Og bakker jeg Silvan op i hans kamp for prinsessen,« siger Jonas Rasmussen.

Sangeren, der bor i Langå og arbejder på Aarhus Teaters dramapædagogiske workshop, glæder sig til at komme hjem til det østjyske.

»Det bliver virkelig dejligt at kunne køre hjem om aftenen og at stå op sammen med mine børn på fem og ni år om morgenen. Vi savner hinanden,« siger østjyden.

Læs også

Del artiklen