Northside styrer mod aflysning

Aarhus-festivalen Northside kan blive nødt til at aflyse, hvis fredagens festivalanbefalinger fra regeringens ekspertgruppe står til troende. Hos Smukfest er historien imidlertid en helt anden

Artiklens øverste billede
Det ser ikke lyst ud for årets Northside Festival efter dagens anbefalinger fra regeringens ekspertgruppe.

Hvis ekspertgruppens anbefalinger går igennem den politiske behandling, som de er, bliver Northside 2021 så aflyst?

”Det er min forventning, ja. Hvis politikerne retter sig efter anbefalingerne, så kender du jo svaret lige så godt som mig.”

”Vi kan ikke afholde festivaller i sektioneringer, som der er lagt op til. Vi har jo massevis af scener, og vi kan ikke sige til nogen, at de skal stå ved rød scene og andre ved blå. Det er en festival af vores størrelse alt, alt for kompleks til. Det er jo nok givet for de fleste festivaller i Danmark.”

Sådan siger Brian Nielsen, direktør i Dtd Group, der arrangerer Northside og Tinderbox, efter regeringens ekspertgruppe for afholdelse af større arrangementer fredag kom med sine anbefalinger.

Ekspertgruppens anbefalinger peger på, at der i det, med festivalernes øjne, bedste scenarie i ”fase 2b” kan samles 10.000 mennesker til en udendørs festival opdelt i forskellige sektioner.

Det hænger bare ikke sammen, lyder det.

”Med de anbefalinger, der ligger på nuværende tidspunkt, er det langtfra, hvad vi samler totalt set. Hvis de fastholder et maksniveau over sommeren på 10.000. Det kan vi jo ikke reagere efter. Vi har solgt langt flere end 10.000 biletter, hvem skal vi så vælge at skuffe?,” spørger Brian Nielsen.

I den kommende tid skal ekspertgruppens anbefalinger behandles politisk. Derfor er ekspertgruppens anbefalinger langtfra endelige.

”Det er alt for sent, at man finder ud af de her ting. Vi havde jo nok forventet, at der ville komme noget i det niveau, som man har besluttet, så det er sådan set ikke en overraskelse for os. Vi kan ikke andet i den her situation end at notere, hvad det er, ekspertgruppen anbefaler, og så afvente, at politikerne får taget sig sammen og får givet os de meldinger, de nu skal,” afslutter Brian Nielsen.

Glæde i Bøgeskoven

I Skanderborg har piben dog en lidt anden lyd efter fredagens ekspertudmelding. Talsmand for Skanderborg Festival Klub, som arrangerer Smukfest, Søren Eskildsen er optimistisk over udsigten til at kunne afholde årets Smukfest. Han skænker dog også en tanke til festivaler, som Northside, der ligger tidligt på sommeren.

”Når planen siger, at det skal flugte med den generelle genåbning af samfundet, er det jo meget positivt for Smukfest. Men samtidig har vi også en kæmpe sympati med vores festivalkolleger, som har svært ved at fortsætte deres planlægning under de her omstændigheder,” siger han.

Eksperternes anbefalinger ligger nemlig op til, at planens omtalte faser frafalder, i takt med at regeringens restriktioner udløber, og alle over 16 er blevet tilbudt vaccination. Begge begivenheder ser ud til at ske i starten af august, hvilket lige er tids nok til Smukfest, som starter 4. august.

Selv om Søren Eskildsen er positivt stemt, er der dog én enkelt ting, han havde ønsket sig fra udmeldingen.

”Det noget utydeligt, hvornår faserne starter og slutter. Det kan være svært at forudsige. Det kunne være ønskeligt, at der var nogle bud på, hvornår de her faser starter og slutter. Men med vores placering i sensommeren må vi bare konstatere, at vi ligger noget bedre anbefalingerne end vores hårdt prøvede kolleger tidligt på sæsonen,” siger han.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.