Træning i naturen giver gigtramte velvære og styrke

Alting er ikke perfekt, når man har gigt, og det er der plads til i naturen og i fællesskabet.

Artiklens øverste billede

Michelle Weldingh og Amalie Bøving Christensen læser begge fysioterapi på skolen i Aarhus på 6. semester. De har været på natur-træner-kursus gennem gigtforeningen og står nu for holdtræning i naturen til patienter med gigt i 12 uger.

Naturtræningen tilpasses til den enkelte, så alle kan være med. Træningen har til formål at stimulere bevægelsesglæde, puls, fysisk træning og balance. Derudover vil der være fokus på mentalt velvære og alle sanser aktiveres undervejs i den udendørs træning, ved at inddrage naturens faciliteter og redskaber. 

Træningen skal øge den mentale velvære og være med til at styrke kroppens muskler, led og sanser. Efter et forløb skal man gerne mærke både en øget funktionsevne, færre smerter og større livskvalitet. 

»Naturtræning kan bare noget helt specielt. Her kan man virkelig slappe af i det, man nu engang er i. Det er tilpasset, så alle kan være med, for vi kan ikke alle sammen det samme. Og det synes jeg, der bliver taget godt hånd om og respekteret,« har en af de tidligere deltagere sagt.

En anden fortæller: 

»Det giver en masse grin, skæg og ballade at være med. Vi deler så meget med hinanden. Folk deler også, når de er lidt kede af det, eller hvis noget ikke går så godt. Og det er bare vigtigt, for når man har gigt, så er det ikke altid, at alt bare kører perfekt.«

Vi vil gerne være naturtrænere, fordi vi vil vise andre, at man kan få rigtig meget ud af naturen. Vi elsker at inddrage naturens mange faciliteter i træningen, og vi kan se, at det gør en stor forskel for både sind og krop. 

Holdet mødes hver onsdag og første gang 29. marts kl. 17-18 i Vorrevangsparken i Aarhus N.

Man kan læse mere på: www.gigtforeningen.dk/natur

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.