Her giver byggekraner et modspil til regnbuen
Der er blevet knald på farverne i den aarhusianske skyline efter at byggekranerne er blevet regnbuefarvede.
Kunst bliver et centralt omdrejningspunkt for Aarhus’ dynamiske og urbane samlingspunkt Sydhavnskvarteret, der lige nu er under stor forandring og hvor nye bygninger skyder op på daglig basis. Nu er kunsten også rykket ind i udviklingsarbejdet i kraft af værket ”Kulørpoesi Over Havnen”, der er en udsmykning af områdets byggekraner.
To røde byggekraner har siden starten af 2022 stået som et tydeligt tegn på byudvikling, der er i fuld gang på Sydhavnen.
Den nye bydel vil blive et sted, hvor blandt andet kunsten får en fremtrædende rolle, men vi skal ikke vente på, at bygningerne er opført, og kranerne er pillet ned, før områdets kreative nerve vil skinne igennem. Allerede nu har kunsten indtaget den ene kran. Det skriver bygherren, A. Enggaard, i en pressemeddelelse.
Kulørpoesi skal udvides
”Kulørpoesi Over Havnen” er titlen på et lyskunstværk, som entreprenør- og byudviklingsvirksomheden har fået monteret på den ene kran , og snart udvides værket til den anden. Bag lyskunsten står Hans E Madsen, der for nogen er en kendt skikkelse i det aarhusianske kunstnermiljø:
»Der er monteret 22 LED-lysstofrør på selve kranarmen, og når jeg er færdig med at udsmykke den anden kran, kommer en farveskala på i alt otte nøje designede farver i spil. Farvespillet opstår via monterede farvefiltre omkring lysstofrørene, som giver de helt rigtige nuancer, og som i sin helhed vil afspejle landskabets farver,« siger Hans E Madsen.
Hos A. Enggaard glæder man sig over værket, der lyser op om aftenen og igen i morgentimerne.
»Værket er med til markere, at Sydhavnskvartet får en helt særlig identitet,« siger salgs- og udviklingschef Peter Thorsgaard.
»Sydhavnskvarteret udvikles frem mod 2025, men det er afgørende for os, at den kreative nerve, der længe har kendetegnet området, og som bliver forstærket i den nye bydel, også skinner igennem, mens vi udvikler. Derfor iværksætter og understøtter vi løbende flere forskellige både blivende og midlertidige kunstnere og kunstprojekter, og Hans E. Madsens nye lysværk er et fantastisk eksempel på, hvordan man kombinerer byudvikling og kunst,« fortsætter Peter Thorsgaard.
Der skal både skabes gode rammer om nogle af områdets eksisterende kunsterne og ikke mindst ved at arbejde med kunst i infrastrukturen og tilføje nye kreative aktører som fx Det Jyske Kunstakademi og Aarhus Billedkunstcenter.