Den Gamle Bys besøgstal faldt i 2022 men er højere end forventet

Direktør Thomas Bloch Ravn er tilfreds med antallet af gæster i 2022 på bagkanten af corona-nedlukningerne og er klar til et stærkt 2023.

Artiklens øverste billede
Gågaden kom på museum i Den Gamle By i sommer, og det skete med gratis kaffe og rundstykker på ét langt morgenbord, taler og orkestermusik. Arkivfoto: Den Gamle By
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Da Den Gamle By lukkede klokken 15 på årets sidste dag, havde i alt 479.807 gæster løst billet til museet, der var coronalukket i januar. Det er omkring 40.000 færre end i 2019, som var helt uden nedlukning, og museet er tilfreds.

Tallene falder helt i tråd med årets besøgstal på Aros, der solgte 514.332 billetter i 2022 og 547.247 i 2019.

Moesgaard Museum forventede før jul at nå op på over 350.000 besøgende i museets forskellige udstillinger, hvilket ifølge museet er 10 procent mere end i 2019.

Også Museet Køn har haft en lille fremgang siden 2019, hvor der gik 42.119 igennem billetlugen, mens der i år var lige knap 43.000.

Bedre end forventet

Den Gamle By er vant til at have over en halv million gæster, men er alligevel tilfreds. Museet havde satset på 445.000, og kom altså på den rigtige side af det, skriver museet i en pressemeddelelse.

Dertil kommer de 68.659, som er registreret uden for den normale åbningstid. Besættelsesmuseet klarede sig også fint med i alt 13.293 gæster i de små, snævre lokaler i den gamle politistation. 

Alt i alt giver det, når man tæller det hele med, godt 560.000 besøgende, som på den eller den anden måde har glæde af det museumskompleks, som Den Gamle By er. 

»Den Gamle By er et fantastisk sted, en enestående museum og et genialt koncept, som jeg ikke et øjeblik er i tvivl om har fremtiden for sig. Publikums tilbagevenden er en indikator, hvis betydning ikke kan overvurderes,« sagde museumsdirektør Thomas Bloch Ravn i sin nytårstale til personalet.

»Når man ser tilbage på det forløbne år, kan vi være stolte af de oplevelser, vi har leveret til gæsterne. Konkret har vi lavet en udstilling for at fejre dronningens 50 års jubilæum som regent. Vi har lavet en udstilling af EU-plakater. Vi har for første gang arrangeret ’Påske i Den Gamle By’. Vi lavede udstilling og aktiviteter over temaet ’Godt håndværk – også i fremtiden’. Vi åbnede en slagterbutik, en ostebutik og en farve- og tapetforretning, som var de sidste brikker, der skulle til, før vi havde en hel gågade. Og så var der de faste årstidsbestemte temaaktiviteter samt masser af selskaber og alt muligt andet.«

Et godt program

Museumsdirektøren mener, at det er et imponerende aktivitetsniveau, der sammen med besøgstallet er et tegn på, at Den Gamle Bys organisation er ved at være tilbage til fordums styrke.

Han lover, at programmet for 2023 til fulde vil kunne leve op til niveauet fra 2022. 

Det kommende år byder blandt andet på plakatudstillingen ’Jorden kalder’, Den Gamle Bys nye gade, der vil vise et snapshot af året 2014, en ny hovedindgang, åbning af Museet for Dansk Bladtegning, sommertemaet ’Mad – mere end et måltid’ samt de fast tilbagevendende aktiviteter som Påske, 1970’er weekends, Allehelgen og Jul i Den Gamle By.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.