Middag og auktion støtter hjemløse unge i Aarhus

Kirkens Korshær inviterer 11. oktober til auktion og velgørenhedsmiddag med Atelier 33 i Kulturhus Bunkeren.

Artiklens øverste billede
En af de alt for mange unge hjemløse på gaden. Foto: Michael Svenningsen
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Kirkrens Korshær frygter, at den høje inflation og de store prisstigninger vil udfodre byens unge hjemløse. I forvejen er de alt for mange, og den kommende vinter kan blive meget svær at komme igennem.

Derfor holder korshæren en middag, hvor deltagerne betaler entré og alle indtægter går ubeskåret til arbejdet med unge hjemløse. Alle kan støtte enten ved at deltage eller ved at donere gavekort, kunst eller oplevelser til auktionen.

Det foregår tirsdag 11. oktober i Kulturhus Bunkeren, som venligst er stillet gratis til rådighed.

Årets Bistro 2022, Atelier 33, står for menuen. Titlen har de fået af foreningen Danske Madanmeldere, og ifølge Weekendavisen er Atelier 33 ”en restaurant, hvor kokke går hen for at få den ægte vare på friaftenen.”

I løbet af aftenen vil der afholdes en auktion med blandt kunstværker fra kunstnere med lokal tilknytning, såsom Liné Ringtved Thordarson, Mads Kjær, Agnethe Maagaard og Anne-Mette Lehrskov-Schmidt.

Dertil kommer donationer fra virksomheder og borgere.

Det forventes desværre, at der vil forekomme en forværring i de levevilkår, som denne gruppe oplever. Det skyldes blandt andet den høje inflation og de voldsomme prisstigninger, vi alle mærker for tiden.

Korshærsleder Birgitte Thorup
'Homeless 2' er malet af Anne-Mette Lehrskov-Schmidt. Foto: Michael Hansen/Kirkens Korshær Aarhus

Inflation og prisstigninger

Der kommer også ting under hammeren, som er lavet i Kirkens Korshærs sociale værksteder i Aarhus, hvor udsatte unge arbejder. Det er partner og advokat med møderet for Højesteret, Jesper Hedegaard, som er auktionarius. Kirkens Korshær tager stadigvæk imod donationer af emner og oplevelser, som kan bortauktioneres.

Korshærsleder Birgitte Thorup byder velkommen, og senere på aftenen kan deltagerne høre en personlig beretning fra en tidligere bruger af ungehuset, som nu er uddannet sygeplejerske. Det foregår som en samtale med afdelingsleder i Haldor Huset, Nanna Asmussen.

Birgitte Thorup forklarer, hvorfor det netop i år er ekstra vigtigt, at der er fokus på de unge hjemløse:

»Det forventes desværre, at der vil forekomme en forværring i de levevilkår, som denne gruppe oplever. Det skyldes blandt andet den høje inflation og de voldsomme prisstigninger, vi alle mærker for tiden. Det vil kræve en stor indsats at afværge de værste følger heraf. Vi håber derfor, at byens borgere vil støtte op om denne vigtige sag og deltage i middagen,« siger hun.

Spisesal i Kulturhus Bunkeren. Foto: Charlotte Pedersen/Kirkens Korshær Aarhus

Flere hjemløse

Kirkens Korshær fylder 110 i år, og har været til stede i Aarhus i over 100 år. Formålet har altid været at hjælpe de allermest udsatte i samfundet, og i år er der særligt fokus på unge. Lige nu er der i Aarhus 224 unge hjemløse i alderen 18-29 år, hvilket er helt uacceptabelt.

Arbejdet med unge hjemløse er en af Kirkens Korshærs kerneopgaver i Aarhus. Mange af de mennesker, somkommer hos Korshæren, er ensomme, kæmper med psykiske problemer, har et misbrug og mangler socialt netværk. Som ung hjemløs er det meget svært at overskue hverdagen, og uden en bolig er det nærmest umuligt at få tingene til at hænge sammen. Det er derfor essentielt, at de unge så hurtigt som muligt kommer i egen bolig. Kun på den måde kan der skabes et normaliseret liv, der på sigt kan føre til en uddannelse eller fast arbejde.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.