David Breadhead har åbnet ny café og gårdhave i Aarhus
Surdejsbrødet sælges nu i nye lokaler i baggården i Ny Munkegade. Der er siddepladser både inde og ude.
Den populære surdejsbager, David Milberg, vil skabe mere liv i Ø-gaderne, hvor han selv bor. Derfor har han åbnet en butikscafé i lokalet ved siden af sit baggårdsbageri.
Det første man møder i butikscaféen er en meget stor disk, hvor brødet præsenterer sig og bagerne betjener kunderne i ro og mag. Der er plads til cirka 15 gæster i lokalet, hvorfra man får et godt kig ind i bageriet.
Der er også hele to gårdhaver, man kan slå sig ned i. Den ene befinder sig ved siden af caféen og er lukket og helt i læ. Den anden er den, man kommer ind i fra Ny Munkegade 4B. Den var i forvejen indrettet med borde, og nu er der kommet flere af dem.
Da Århus Onsdag besøger de nye lokaler er ejeren, David Milberg, i fuld gang med næste dags brødproduktion. Han arbejder i bageriet med dejen, mens han fortæller om de nye muligheder, som caféen og baggården giver.
»Nabolokalet blev ledigt og så var det simpelthen oplagt at lave denne udvidelse, det er en organisk måde at vokse på. Vi vil gerne lave en mega fed café, hvor folk kan nyde vores helt egen gode kop kaffe og opleve det bagværk, vi står for,« siger David Milberg, der får i alt 250 kvadratmeter.
De er indrettet af lokale håndværkere og arkitekten Jeppe Steenberg Jensen, der også driver Nabo Kiosk, og aarhusianske Studio Mockup har bygget alt interiør i caféen.
Har eget kaffemærke
De mange nye aktiviteter betyder, at ejeren, David Milberg, kun tager forklædet på og dypper hænderne i mel om mandagen og hver tredje weekend. Han har ansatte til at hjælpe sig i køkkenet og har selv travlt med at udvikle sin forretning, som bygger på kvalitetsbagværk.
Man kan fortsat købe hans populære brunsvigercroissanter, spandauere med miso-karamel, havtorn, vanilje og pistacie, kardemommesnurrerne med citronsirup og selvfølgelig de mange surdejsbrød.
Der foruden vil David Milberg nu også sælge naturvin, cider og øl, som han udvælger, så det passer til bageriets udbud. Han har også etableret sit eget kaffemærke, Jubi Coffee Roasters.
»Vi har ikke en lang og teknisk beskrivelse af kaffen, men den er vores egen og den smager godt. Vi får den ristet i Kolding og sælger den i poser til hjemmebrygning til rimelige priser og naturligvis som baristakaffe,« forklarer David Milberg.
Nabolokalet blev ledigt og så var det simpelthen oplagt at lave denne udvidelse, det er en organisk måde at vokse på. Vi vil gerne lave en mega fed café, hvor folk kan nyde vores helt egen gode kop kaffe og opleve det bagværk, vi står for.

Bager til restauranter
Surdejsbagerens karriere begyndte, da han under corona bagte surdej for at udforske den og lagde fotos op på Instagram. Interessen for at købe hans brød voksede hurtigt, og i dag driver han både sit første sted i JM Mørks Gade og det nye bageri i Ny Munkegade. Det åbnede han sidste sommer.
Han åbnede også en café på Aarhus Ø i livsstilsbutikken Otaku sidste sommer, men den har han afhændet for at koncentrere sig om udvidelse i Ø-gaderne.
JM Mørks Gade er i dag et udsalg, der får brød fra Ny Munkegade. Det samme gør Otaku stadig og restauranten St. Pauls Apothek i Jægergårdsgade.
Det gør mad- og vinbaren, Capo, som ligger i forhuset i Ny Munkegade også. Bag den står naturvinsbutikken, Reduktivt, der ligger i Borggade og Restaurant Hærværk, som hører til i Frederiks Allé. David Breadhead vil sammen med Capo skabe liv i deres fælles gårdhaven.