Guide: Her kan du fejre sankthans i Aarhus

Århus Onsdag guider dig til steder i kommunen, hvor du kan fejre sankthans med fællessang, bål og hygge.

Artiklens øverste billede
Der er flere steder i Aarhus Kommune, hvor det er muligt at fejre sankthans med bål, sang og hygge. Arkivfoto: Thomas Wilmann
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Om det er den gamle midsommervise af Holger Drachmann eller Shu-bi-duas ”Midsommersangen”, som man er mest til, så er der flere sankthans-fejringer rundt omkring i kommunen. Århus Onsdag guider dig her til steder, hvor du torsdag, 23. juni, kan hygge dig med sang og bål.

Ved Brabrand Sø

I Brabrand er der rig mulighed for at fejre sankthans, når byens traditionsrige arrangement finder sted på Stadepladsen ved Brabrand Sø. Spejderne fra Valhalla Gruppe byder velkommen med tombola, snobrød og fællesskab, og der er udsigt til flere timers hygge i de flotte omgivelser ved søen.

Info: Stadepladsen, stadevej, 8220 Brabrand. Kl. 17: Pladsen åbner. Kl. 18: Børnebål. Kl. 21:00: Båltale og tænding af det store bål.

Shu-bi-dua-fest i Friheden

Traditionen tro fyrer Tivoli Friheden op for et stort sankthans-bål på Svanesøen i den aarhusianske forlystelsespark, hvor midsommerfesten normalt tiltrækker et stort publikum. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) står for årets båltale, inden der skal skråles med på Shu-bi-duas klassikere, når Hardinger Band går på scenen for at levere en hyldest til Michael Bundesen.

Info: Tivoli Friheden, Skovbrynet 5, 8000 Aarhus. Kl. 20.00: Tale med borgmester Jacob Bundsgaard. Kl. 20.10: Det store sankthans-bål tændes og der synges midsommervise. Kl. 20.30: Hardinger Band spiller på scenen

Sankthans-fejringen i Tivoli Friheden plejer at tiltrække en del mennesker. Arkivfoto: Tivoli Friheden


Lige ved kirken i Lystrup

Midsommerglæden kommer også til at gnistre i lyset af bålet ved Lystrup Kirke, hvor sankthans i år fejres med skøn musik fra medlemmer af Århus Brass Band, inden bålet tændes og Thomas Medom (SF), rådmand for børn og unge, holder båltale.

Info: Lystrup Kirke, Lystrup Centervej 80, 8520 Lystrup. Kl. 19.00: Grillen tændes til medbragte pølser og bøffer. Kl. 20.00 En kvintet fra Århus Brass Band spiller. Kl. 20.30: Bålet tændes, og rådmand Thomas Medom (SF) holder båltale.

Ny tradition på Aarhus Ø

En ny tradition bliver født, når der for første gang fejres sankthans ved Aarhus internationale Sejsportscenter på Aarhus Ø. Her vil der være øl i hanerne, pølser på grillen, før et stort bål tændes på vandet i Aarhusbugten. Årets båltale står Steen Stavnsbo (KF), rådmand for teknik og miljø, for.

»Vi ses til startskuddet på en ny sankthans-tradition på Aarhus Ø!,« lyder det i invitationen på Facebook.

Info: Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Esther Aggebos Gade 80A, 8000 Aarhus. Det hele starter kl. 20.30, men arrangørerne opfordrer til, at man møder op fra kl. 20.

Bål i Åby Park

Sankthans handler om traditioner, og derfor er det helt oplagt, at der igen afholdes den store, traditionsrige sankthans-fejring i Åby Park i Åbyhøj efter to års coronapause. Det bliver en aften med masser af aktiviteter børnene, og hvor der er rig mulighed for at få stille sult og tørst i boderne. Det bliver blandt andet muligt for børnene at lave popcorn, snobrød og skumfiduser ved minibålet, før det stor bål tændes.

Cassiopeia Koret fra lokalområdet synger traditionen tro ved bålet.

Info: Åby Bypark, Thorsvej 28, Åbyhøj. Kl. 19: Minibål for de mindste. Kl. 21: Bålet tændes.

I Universitetsparken

I Universitetsparken lover kollegianerrådet en storslået sankthans-fejring, når det sammen med fælleshuset Eforen tænder op i bålet, før en stor fest med livemusik fortsætter til den lyse morgen. Fornøjelighederne starter kl. 18.00 hvor der tændes op i grillen foran Eforen. Her vil der også være mulighed for at købe noget koldt at drikke i Eforens bar!

Info: Fælleshuset Eforen i Universitetsparken, Carl Holst-Knudsens Vej 8, 8000 Aarhus. Kl. 18.00: Grillen tændes. Kl. 20.45: Båltale i Eforhaven. Kl. 21.00

Flere steder i Aarhus har sankthans-fejringer de seneste to år været aflyst på grund af corona, men i år vender de tilbage. Modelfoto: Adobe Stock


Vilhelmsborg Skov

Inde i Vilhelmsborg Skov bliver der også fejret sankthans med koncert, fællessang og et bål ved Giber Å. Musik ved Klezmerduo og Waterfahl, imens Astrid Elbek står for båltalen. Der vil i øvrigt være et mindre bål på bålpladsen, og har man ønske om at lave snobrød eller riste skumfiduser, skal man selv medbringe.

Info: Pladsen med træudskæringer i Vilhelmsborg Skov. Arrangementet begynder kl. 19.

Der bliver masser af sjove aktiviteter for børn og voksne ved sankthans-fejringen i Holme.

Med tryllekunstner og folketingsmedlem ved Holme Kirke

Midsommervisen vil fylde sommerluften i Holme, når folk samles for at tænde bål, synge og fejre Johannes Døberens fødselsdag. Der vil være grillpølser, fadøl, sodavand samt snobrødsbagning og underholdning for børn og barnlige sjæle. Båltalen bliver i år holdt af Camilla Fabricius (S), folketingsmedlem. Derudover er der besøg af tryllekunstneren Petro Petroleum, der med sin fingerfærdighed, humor og tankelæsning vil tryllebinde små såvel som store.

Info: I parken bag sognegården, Hjulbjergvej 175 8270 Højbjerg. Kl. 17:00: Grillen tændes. Kl. 17:30: Salg af pølser, fadøl, kaffe, kaffe, the, sodavand og slik – gratis snobrød til børnene. Kl. 19:15: Underholdning for hele familien med tryllekunstner Petro Petroleum. Kl. 20:30: Båltale v. Camilla Fabricius, MF for Socialdemokratiet. Kl. 20:45: Bålet tændes og derefter fællessang.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.