Nybagt far: Baby skal da med til Aarhus City Halvmarathon

Jakob Simonsen får nyt publikum ved Aarhus City Halvmarathon. Hans løbemakker og kone står i år på sidelinjen og hepper sammen med deres nyfødte søn.

Artiklens øverste billede
Jakob Simonsen er fotograferet ved løbefælleskabet Runaars heppespot på M.P Bruuns Gade foran Sct .Pauls Kirke. Han var en af de tre hurtigste løbere fra løbefælleskabet, og kom ind som nummer 35 i tiden en time og 17 minutter. Foto: Al Brian Dalager
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Jakob Simonensen har deltaget i Aarhus City Halvmarathon så længe, det har eksisteret.

Vivild Efterskole tog den 18-årige dreng fra Galten med i 2012, og så er han kommet tilbage hvert eneste år. Han har løbet det sammen med sin kone, men hun har stillet løbeskoende væk for en tid, for hun fødte parrets lille søn 26. maj og løbet er 12. juni.

Så i år må Jakob Simonsen tage turen uden hende, men hun tager barnevognene med og tropper op for at heppe på sin mand på ruten.

»Vores lille søn skal med allerede i år. Når han er klar, kommer han også med ud at løbe,« siger den nybagte far, der bare har haft den titel i fire dage, da Århus Onsdag taler med ham.

»Jeg glæder mig til at løbe nu, hvor jeg ved, at jeg rent faktisk kommer afsted. Hvis vores søn ikke var blevet født til termin, skulle jeg måske ingen steder. Men nu er jeg så heldig at have 14 dage til at forberede mig,« siger Jakob Simonsen, der udover at være løber og far også er tømrer.

Aarhus Motion og Bestseller står bag Aarhus City Halvmarathon, som de regner med vil samle 50.000 publikummer og 11-12.000 løbere. Foto: Aarhus Motion

For hele familien

Alle har ro på, så nu kan de hygge med barnevognen.

»Aarhus City Halvmarathon er en hyggelig familietradition for mange. Det er Aarhus største løbefestival og en stor begivenhed,« siger den 28-årige familiefader.

Det løbemæssige har han ret godt styr på, for han har løbet i klub i flere år. Da han for fire år siden flyttede fra Galten til Aarhus og gerne ville møde nogle nye venner, begyndte han i klubben, Runaar.

Et opslag på Facebook fik ham til at møde op i Skanseparken mindst en gang om ugen. Der mødte han et godt socialt netværk og et tilbud om at komme på weekendture.

Formen var god og blev endnu bedre, så Jakob Simonsen skiftede siden til AGF, hvor han løber intervalprogrammer og har en mere målrettet træning. Hans tid svinger mellem 1.15.30 og 1.25, og det passer løberen.

»Det plejer at være en kæmpefest at løbe op igennem gågaden og telefontorvet. Der er proppet med mennesker. Der er også mange andre gode spots på ruten, så det er en fed oplevelse. Og i år bliver det sjovere, fordi der bliver endnu flere spots og mere musik end tidligere. Det hjælper løberne godt på vej. «

Jakob Simonsen synes, arrangørerne har gjort meget for deltagerne i år. Det glæder Jeanette Boye Sørensen, der er eventchef for Aarhus Motion, som arrangerer byens halvmaraton sammen med Bestseller.

Løberne begynder og slutter Aarhus City Halvmarathon ved Rådhusparken. Foto: Aarhus Motion

Fem flade kilometer

Hun forklarer, at ruten på de første fem kilometer i år er ny. Tidligere gik de op gennem Botanisk Have, der er ret kuperet, men nu går de i stedet gennem Værkmestergade og rundt i den indre byen, hvor der ikke er bakker.

»Vi er kendt for at have en masse underholdning langs ruten, hvor man møder bands, DJs og heppespots. Denne gang har vi 10 ekstra steder på, så det bliver en endnu større fest,« siger eventchefen.

Indtil videre er der 10.000 deltagere. I 2018 og 2019 var der 11.500, og Jeanette Boye Sørensen håber på 12.000 i år men tænker, at 11.000 nok er et realistisk tal.

»Mange har flyttet deres startnumre fra årene uden løb med frem til dette løb. Det er dejligt, at de er loyale, men mange ting har ændret sig på de tre år, hvor vi ikke har afviklet citymarathon, så vi er spændte på at se, hvordan folk agerer i dag.«

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.