Sådan er Tivoli Frihedens nye scene

Århus Onsdag har tjekket det nye koncertområde i Tivoli Friheden ud. Det er indrettet til både børnefamilier, de vilde fans, de magelige og dem, der ser bedst fra et tag.

Artiklens øverste billede
Emilie Victoria Raundahl og Trine Thuesen var med til den første Fed Fredag-koncert og åbningenaf Tivoli Frihedens nye scene. De synes, det er fed løsning, at man kan stå på en tagterrasse og få et view derfra og at den nye scene ligger på en virkelig smuk plads. Foto: Helle Arensbak
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

En koncert kan nydes på mange forskellige parametre i Tivoli Friheden, og det har den nye plads taget højde for. Århus Onsdag var med ved den første koncert, som indvidede scenen 7. maj sammen med Tina Dickow.

Der er plads til de helt særlige fans, som kommer i god tid for at få en plads helt oppe foran. Og til at familierne med barnevognene og hørebøfferne til ungerne kan få en god oplevelse midt på pladsen eller bagved på græsset.

Friheden har desuden bygget trappemiljøer til dem, der gerne vil sidde ned og nyde koncerten. Trapperne blev optaget som de første, da Århus Onsdag kiggede forbi.

Trapperne ved scenen røg som de første, da Århus Onsdag kiggede forbi. Foto: Helle Arensbak

Der er også tænkt på den slags gæster, der gerne vil stå tæt på baren og toiletterne.

Eller dem, der betaler sig til den gode udsigt og overblikket på tagterrasserne. Her kunne man godt drømme om nogle større horisontale storskærme - men til gengæld, så er det er smukt syn med den store scene, lyset og træerne, der omkranser pladsen. Og som en super ekstra bonus, er der elegante trægelænder med en perfekt kopholder til pantkruset med øl.

Ud over den gennemtænkte indretning, er der også arbejdet meget med lyden. Den artede sig til det bedre under Tina Dickow-koncerten. Dog kan musikernes fortællinger imellem numrene godt variere i styrke alt efter, hvor på pladsen man står. Til gengæld har lysmænd og -damer virkelig gode betingelser på den nye scene.

Udsynet kan til gengæld være en blandet fornøjelse. Her er man godt hjulpet, hvis man er højere end 165 centimer, når man står fladt på jorden. Er man placeret ved baren bag lydskuret, er der kun en halv scene at se på. Og der hjælper storskærmene ikke meget. De står for lavt, og lysstyrken er lidt overgearet til tider.

Lysmænd og -damer virkelig gode betingelser for at sætte et godt lys på den nye scene, der her ses fra træterrasserne i første sals højde. Foto: Helle Arensbak

Det er en fed løsning, at vi kan stå på en tagterrasse og få et view heroppe fra. Og den nye scene ligger på en virkelig flot og smuk plads. Stemningen er med til at gøre det til en smuk oplevelse. Vi skal helt klart herud igen, når Benjamin Hav spiller til Fed Fredag.

Emilie Victoria Raundahl og Trine Thuesen
Celine Elgaard, Laura Finnedal og Stine Thorvaldsen synes, at det er skønt med den gode plads, der er blevet. Den er mega fed. Den har mange muligheder, og de kommer bestemt tilbage. Foto: Helle Arensbak

Den nye scenen ligger på en ø omgivet af vandløb, der dog ikke er ret dybt. Foto: Helle Arensbak

Det synes gæsterne

Vi spurgte tre veninder, som stod foran scenen under koncerten, hvad de syntes:

»Vi har været her mange gange tidligere - det er skønt med den gode plads, der er blevet. Det føles rart, at vi ikke er flere i dag. Pladsen er meget åben. Den er mega fed. Her er mange muligheder. Vi kommer bestemt tilbage i løbet af sommeren,« sagde Celine Elgaard, Laura Finnedal og Stine Thorvaldsen.

På en af træterrasserne mødte vi Emilie Victoria Raundahl og Trine Thuesen.

»Det er en fed løsning, at vi kan stå på en tagterrasse og få et view heroppe fra. Og den nye scene ligger på en virkelig flot og smuk plads. Stemningen er med til at gøre det til en smuk oplevelse. Vi skal helt klart herud igen, når Benjamin Hav spiller til Fed Fredag,« sagde de.

På terrassen var der masser af amoriner i luften. Der stod kæresteparret Diana og Kristian.

»Det er en rigtig fin plads - vi vidste ikke, at man kunne komme op i højden, men gav 100 kroner hver for at få et åbent view, da vi ved et tilfælde opdagede, at det var muligt. Her får man alt med. Du ser Tina, musikken og fornemmer lyset. Nærmest som en privat koncert,« sagde de.

Flere har efterfølgende på Frihedens Facebook givet udtryk for, at baren står skidt placeret så tæt på scenen, og at lyden bliver svagere, hvis man har valgt den plads. Der kunne man vælge at placere flere højttalere.

Der var plads til store armbevægelser ved den første koncert med Tina Dickow med 8.000 mennesker på pladsen. Der er plads til 17.000. Foto: Helle Arensbak

Det er en rigtig fin plads - vi vidste ikke, at man kunne komme op i højden, men gav 100 kroner hver for at få et åbent view, da vi ved et tilfælde opdagede, at det var muligt. Her får man alt med. Du ser Tina, musikken og fornemmer lyset. Nærmest som en privat koncert.

Diana og Kristian
Der er mulighed for at stå både højt og lavt i det nye område. Flere valgte ved den første koncert træterasserne i første sals højde ovenpå toiletbygningerne. Foto: Helle Arensbak

På græs igen

Der er ingen tvivl om, at Friheden har arbejdet til sidste slutfløjt. De nyanlagte bede havde det svært, ligesom der var små områder med mudder. Folk med kørestole kunne godt bruge et bedre podie.

Fotografen mødte flere søm og skruer i fotopitten. Men Hallelujah, som de sang på scenen - vi er på græs igen. Og som køerne nyder den første forårsdag, så nød det modne publikum at være til Fed Fredag igen.

Stedet hvor Tina Dickow selv for et par årtier siden var på 2. dag - i Tivoli Friheden. Nu med en ny og opgraderet scene. Lækkert lys. Og smukke nyudsprungne bøgetræer, plads til fadøl, drinks, hapsdogs og is. Og kærlighed. På en ø.

Cirka 8000 gæster oplevede det ved årets første koncert og gik opløftede hjem uden nogen voldsom kø. Selv parkeringen var tilforladelig med det antal. Jomfrufesten tiltrak ingen ballade, og nu kan Tivoli Friheden komme i gang med de udenlandske kunstnere og mange events for fremtiden.

Man ser og hører også godt fra den anden side af det vandløb, der omkranser koncert-øen. Foto: Helle Arensbak

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.