Guide: Vidste du at Aarhus har fået en sø, en scene og en bro?

Aarhus er en pulserende by, der hele tiden forandrer sig og nye spændende steder skyder op. En gangbro, et spillested, en sø, en scene og en bydel. Se her hvor det er.

Artiklens øverste billede
Aarhus får nye regnvandssøer. Der bliver faktisk hele tre, og de ligger ved Klokkerbakken i Åbyhøj. Der bliver en bro hen over denne her. Foto: Tahmasbi
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Aarhus er under forandring - hele tiden, og det kan være svært at følge med. Århus Onsdag har samlet en håndfuld af de steder, redaktionen har været forbi for nylig og som giver nye muligheder for oplevelser.

Aarhus Volume bygger et nyt spillested under Ringgadebroen. Det skal står færdigt til sommer og huse indendørs koncerter men også spille sammen med den udendørs scene under broen. Foto: Tahmasbi

Et nyt spillested

Aarhus Volume, der udspringer af Institut for (X) på Godsbanen, bygger et nyt spillested under Ringgadebroen. Det skal hedde Volume Village

Der bliver kontorer, backstagerum og et stort fællesrum til koncerter, kunstudstillinger, klubaftener, filmvisninger og meget andet. En stor port i siden af bygningen, får den til at spille sammen med den udendørs scene, der får Ringgadebroen som tag.


Natur & Miljø i Aarhus er i gang med at bygge en træbro i Eskelunden, og det første stykke af den er klar. Boardwalken, som den kaldes, er en del af et nyt stisystem. Foto: Natur&Miljø

En træbro

Natur & Miljø i Aarhus er i gang med at bygge en træbro i Eskelunden, og det første stykke af den er klar.

Boardwalken, som den kaldes, er en del af et nyt stisystem, der gør det muligt at komme ud i sumpede områder og steder, man ellers var gået udenom. Broen kommer til at variere i bredde, men der vil være plads til, at to kørestolsbrugere kan passere hinanden. Den skal lede hen til et såkaldt, Bådehuset, hvorfra der skal laves en bro ud i søen.

Trælasten hedder det nye boligområde, som ligger på den grund, hvor Stark holdt til i mange år ved Daugbjergvej tæt på Friskokrydset og Silkeborgvej. Så mange materialer som muligt genbruges i byfornyelsen, der er præmieret for sin bæredygtighed. Man kan få overblik fra et plateau, der er indrettet med plancher. Tahmasbi

En bæredygtig bydel

Trælasten hedder det nye boligområde, som ligger på den grund, hvor Stark og Silvan holdt til i mange år. Det er på Daugbjergvej tæt på Friskokrydset og Silkeborgvej.

Så mange materialer som muligt genbruges i byfornyelsen, der er præmieret for sin bæredygtighed. Man kan få overblik de nye boliger, fælleshuse og torve fra et plateau, der er indrettet med plancher i bunden af Daugbjergvej 17.

Et stort rundt hus er ved at blive bygget ude på en ø i Tivoli Friheden. Den ene side af huset bliver en stor udendørs koncertscene. Der bliver også to restauranter på husets anden side. Foto: Tahmasbi

Ny scene i Tivoli

Tivoli Friheden bygger en helt ny scene, der skal være færdig 6. maj. Der giver Tina Dickow stedets første koncert på scenens 245 kvadratmeter. Der bliver plads til 15.000-17.000 gæster.

Scenen er en del af en rund bygning, der ligger på en ø. Den kommer man ud på via fire broer.

Der bliver også to nye restauranter, mødelokaler og konferencerum til parkens gæster og dem, der optræder.

Aarhus får nye regnvandssøer ved Klokkerbakken i Åbyhøj. Der bliver en bro hen over midten af denne her. Foto: Tahmasbi

Nye søer

Aarhus får en nye regnvandssøer. Der bliver faktisk hele tre ved Klokkerbakken i Åbyhøj.

Kommunen vil skabe en rekreativ forbindelse fra Klokkervej ned til parken ved Åby Bibliotek til Åby Park og Åby Renseanlæg.

Fremtidens kraftige regnvejr skal samles i søerne og dermed aflaste kloakkerne. Der skal plantes forskellige egetræer og vilde blomster omkring dem.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.