Her kan man quizze sig til kærlighed

Tir Na Nógs legendariske quizmaster, Stephen Hutchings, har gjort pubben til byens scorested. Hans torsdagsquiz har ført til mindst syv ægteskaber, og masser af god underholdning.

Artiklens øverste billede
Stephen Hutchings' pubquiz består af 45 velforberedte spørgsmål, som han serverer med masser humor på sin walisiske dialekt. Den gode stemning har resulteret i mindst syv ægteskaber. Foto: Tahmasbi
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Da den irske pub, Tir Na Nóg, åbnede i Frederiksgade i Aarhus for 17 år siden, var det med Stephen Hutchings som fast inventar hver torsdag aften. Det er han stadig, og han fylder den store pub uge efter uge, så man må booke plads på forhånd eller komme i rigtig god tid.

Hemmeligheden er 45 velforberedte spørgsmål, som han serverer med masser humor og sin walisiske dialekt. Han var den første til at indføre pubquiz i Aarhus i 1988, og han er ifølge stamgæsterne den bedste.

En gruppe af dem har været med hver eneste torsdag i alle årene. Den hedder noget så mundret som ”Lene Køppen & The Jedi Council”, og den består af en gruppe, der er blevet gode venner med hinanden og med Stephen Hutchings.


Humøret og støjniveauet er højt, men når svarene skal falde, er der stor koncentration, lavmælt samtale og fagter, for man forærer ikke noget til konkurrenterne. Foto: Tahmasbi

Denne aften er fire af dem mødt op, og de sidder ved et bord helt tæt på quizmasteren på den tætpakkede pub. Da quizzen går i gang, er det tydeligt, at de er i træning topskarpe. På et splitsekund har de navngivet 10 fotos af kendte skuespillere. De har også styr på alt fra norske politikere til geografien i USA og stjernetegn.

»Vi har en lille banefordel, fordi vi har været med så mange gange, at vi for eksempel ved, at Stephen altid spørger til stjernetegn på bestemte datoer. Det sværeste for os er, når musikdelen handler om ny musik. Så svarer vi hele tiden Rihanna,« pjatter Ditte Gyldenløve, Allan Kjær, Stefan Pajung og Uffe Simonsen.

De mener, at Stephen Hutchings udmærker sig ved altid at ramme et godt niveau for spørgsmålene, så det hverken er for nemt eller svært.

Humøret er højt, og deltagerne skråler med på de kendte numre i musikquizzen. Men når svarene skal falde, er der stor koncentration, lavmælt samtale og fagter, for man forærer ikke noget til konkurrenterne. Der er flaskeøl og sprut til vinderne, som de kan konsumere mens aftenens liveband går på umiddelbart efter quizzen.

”Lene Køppen & The Jedi Council” består af en gruppe, der er blevet gode venner med hinanden og med Stephen Hutchings. Her er det Ditte Gyldenløve, Allan Kjær og Stefan Pajung. Foto: Tahmasbi

Quiz skaber kærlighed

Den gode stemning på de tætpakkede quizaftener er ikke kun god underholdning og hygge. For en række deltagere har de fået en uforudset konsekvens: De har fundet deres livs kærlighed i det gode selskab.

Der er på de 17 år kommet ikke færre end mindst syv ægteskaber ud af det, og Stephen Hutchings har været inviteret med til og deltaget i dem alle. Og han kan ikke udelukke, at der er flere, som han måske bare ikke kender til.

»Det er helt vildt. Tir Na Nóg er stedet, man scorer. Det er fuldstændigt fantastisk. Jeg har oplevet, at syv par har fundet hinanden her på pubben i forbindelse med mine quizaftner. Det er fuldstændigt fantastisk. De har inviteret mig med til deres vielser. Jeg var senest til et bryllup lige før, Covid19 lukkede det hele ned,« siger Stephen Hutchings.

Hans bedste bud på hvorfor så mange af Amors pile rammer plet lige præcis i forbindelse med quizzerne er, at en stor del af deltagerne er unge.

»Her kommer rigtig mange universitetsstuderende. Vores quiz er et stærkt brand i studiemiljøet. Der findes mange nationaliteter, og her kan alle være med, for det foregår på engelsk,« forklarer han.


Hemmeligheden bag den store succes med Stephen Hutchingss pubquiz er 45 velforberedte spørgsmål, som han serverer med masser humor og sin walisiske dialekt. Foto: Tahmasbi

Min hobby er mit job

»Jeg taler faktisk flydende dansk, men deltagerne synes, at det er sjovest at quizze på engelsk. Alle kan jo finde ud af at tale engelsk – selv mig,« ler Stephen Hutchings, der er fra Wales og vokset op med det keltiske sprog, som man taler der.

Tir Na Nóg er i øvrigt et keltisk navn, som betyder ”den evige ungdoms land”.

Quizmasteren slår ikke kun sine folder der. Om onsdagen quizzer han lidt længere ned ad Frederiksgade på Waxies og om tirsdagen er han på byens nye hostel i det tidligere hovedbibliotek, Book1.

»Jeg er så heldig at min hobby er blevet mit job. Jeg supplerer med nogle weekendvagter i Kirkens Korshær i Randers, hvor jeg arbejder med hjemløse. Tidligere gjorde jeg det på fuld tid. Jeg har boet i Randers, men nu er jeg opgraderet til at bo Risskov,« siger manden med en række ægteskaber på samvittigheden.

Quizaftnerne forgår altid i god ro og orden trods hård konkurrence. Den største udfordring er, at nogle af de unge snyder og finder svar i deres iPhones.

»De sværger altid, at de bare er på Tinder. Men det er jo slet ikke nødvendigt, så det skal de overhovedet ikke være,« ler Steven - ekspert i quiz og kærlighed.

Der er som regel øl til vinderne og en festlig aften på højkant på byens barer, pubber og caféer.. Foto: Tahmasbi

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.