Bamse-film indspilles lige nu, men en rolle er stadig ubesat

Selv om de første scener i filmen, "Bamse", allerede er skudt i de aarhusianske gader, mangler holdet at finde den sidste på rollelisten.

Artiklens øverste billede
I indspilningerne af filmen "Bamse" om sangeren af samme navn, skal man bruge en baby-statist, der skal være ganske nyfødt. Babyen skal spille rollen som sønnen, Theis. Her er Bamse med at foto af sig selv som barn. Han var adoptivbarn, og voksede op i Viby i en direktørfamilie. Arkivfoto: Klaus Gottfredsen Ritzau Scanpix

Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og find Århus Onsdag på listen for at tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

I tirsdags kom de første optagelser til spillefilmen, ”Bamse”, i kassen i Aarhus. Det skriver den Vestdanske Filmpulje i en pressemeddelelse.

Samtidig tikkede der en efterlysning ind på redaktionen. We Do Casting mangler nemlig stadig at finde den helt rette til en af rollerne. Der er en ganske særlig grund til, at besætningen har måttet vente: Man skal bruge en helt nyfødt baby.

»Barnet må ikke være mere end to uger gammelt, når der skal filmes 20. oktober. Så vi leder efter en nyfødt eller et barn, der vil blive født i disse dage,« siger casteren, Lotte Deichmann Bundgaard.

Det er ligegyldigt om det er et drenge- eller pigebarn, bare det ikke har for mørkt hår, for det skal ligne Flemming Bamse Jørgensens søn. Babyen får nemlig rollen som den nyfødte Theis.

»Det er selvfølgelig helt særligt at skulle møde op på et filmset med sin nyfødte, og det har vi stor respekt for, så der bliver taget maks hensyn til baby og dens forældre,« siger casteren, der har fundet ikke færre end seks baby-statister til andre film indenfor de seneste måneder og derfor er fortrøstningsfuld.

Lotte Deichmann Bundgaard opfordrer interesserede i at henvende sig til til We do Casting.

Fortællingen om Bamse er jo en 100 procent Aarhus-historie, og derfor skal filmen naturligvis også optages i Aarhus. Og det kan kun lade sig gøre pga. den store økonomiske opbakning og velvilje, vi har fået fra Den Vestdanske Filmpulje kombineret med al den lokale knowhow og det netværk, som vores gode samarbejdspartner Ja Film leverer. 

Bo Erhardt, producer.

Kendte skuespillere

Filmen beskrives som et feelgood-drama, som går bag om livet på sangeren og hans livslange stræben efter sin fars anerkendelse.

»Som så mange andre er jeg vokset op med Flemming ’Bamse’ Jørgensens musik og stemme. Men hans livshistorie kendte jeg ikke før, og her blev jeg virkelig ramt. Hans kamp for at få lov til at være her og høre til er meget rørende og vedkommende,« udtaler Anders W. Berthelsen, der skal spille rollen som Bamse.

I de øvrige centrale roller ses bl.a. Johanne Louise Schmidt, Lars Ranthe, Henrik Birch, Charlotte Bøving, Johannes Nymark, Signe Egholm Olsen og Brian Lykke.

Filmen bliver instrueret af Henrik Ruben Genz og er skrevet af Bo Hr. Hansen og Henrik Ruben Genz, og optagelserne starter i Aarhus i dag.

I titelrollen som Bamses kone Käte ses Johanne Louise Schmidt, som bl.a. har spillet sekretæren Rose i ”Afdeling Q”-filmene.

Filmen forventes at få dansk biografpremiere 12. januar 2023.

Bamse, der nok var bedst kendt som forsanger i Bamses Venner, står bag en lang række danske hits fra 1970’erne og frem.

Hans musikkatalog tæller hits som ”Vimmersvej”, ”I en lille båd der gynger” og nummeret ”Tænker altid på dig”, som han i 1980 vandt Dansk Melodi Grand Prix med.

Bamse var adopteret

Den folkekære og populære musiker, Flemming Bamse Jørgensen, levede hele sit liv i Aarhus. Han blev født i Randers og bare fire dage gammel, blev han afleveret på et børnehjem i Hadsten.

Drengen blev otte uger gammel adopteret af et velhavende par, som var indehavere af en gummivarefabrik i Viby.

Sangeren har tidligere fortalt, at hans prostituerede mor sendte de fleste af sine andre nyfødte på børnehjem. Og at smerten over at føle sig kasseret fra fødslen, sad stærkt i Flemming Bamse Jørgensen.

Hans adoptivfar blev inspireret til at hente ham på børnehjemmet, fordi en af de ansatte på fabrikken havde gjort det samme. Direktøren kørte spontant til børnehjemmet i Hadsten og fik drengen med hjem med det samme - til sin kones meget store overraskelse.

Hendes allerførste reaktion var at sende ham tilbage, men meget hurtigt tog hun drengen til sig og var lykkelig.

Flemming Bamse Jørgensens adoptivfar havde tænkt sig, at sønnen skulle overtage fabrikken i Viby, men sådan gik det ikke. Drengen spillede først trompet og siden guitar. Han blev uddannet maskinarbejder men fik som bekendt så stor succes med musikken, at han måtte skuffe sin far.


Anders W Berthelsen skal spille aarhusianske Bamse i filmen, der fortæller om sangerens liv og karriere. Den filmes i Aarhus, hvor han boede hele sit liv. Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen Ritzau Scanpix


Jyske kræfter står bag

Bamse produceres af Nimbus Film i co-produktion med aarhusianske Ja Film og Uppercut Media. Filmens producer glæder sig til at komme i gang:

»Fortællingen om Bamse er jo en 100 procent Aarhus-historie, og derfor skal filmen naturligvis også optages i Aarhus. Og det kan kun lade sig gøre pga. den store økonomiske opbakning og velvilje, vi har fået fra Den Vestdanske Filmpulje kombineret med al den lokale knowhow og det netværk, som vores gode samarbejdspartner Ja Film leverer,« siger Bo Erhardt.

Vi har mange lokale filmfolk på holdet, og vi oplever stort engagement omkring projektet, når vi kommer rundt i byen til de mange locations, vi bruger. Nu glæder vi os bare til at komme i gang,» fortsætter han.

Ja Film står bl.a. bag post- og effektarbejdet på filmen, der involverer en lang række visuelle effekter, der hjælper filmen med at springe mellem forskellige tidsperioder.

Samtidig har produktionsselskabet fungeret som sparringspartner og base under dele af forproduktionen og lægger desuden lokaler til nogle af de historiske optagelser fra 70’erne og 90’erne.

»Som co-producent på filmen om Bamse får vi mulighed for at udvikle studiet yderligere i retning af et produktionsselskab, der mestrer og producerer live-action spillefilm. Vi har mulighed for at lære nye, erfarne producenter at kende, tilegne os ny viden inden for live-action produktion og ikke mindst udvide vores netværk her i regionen. Og så er vi super glade for at kunne bidrage til en film, som vi er overbeviste om, vil ramme sit publikum - og Aarhus - lige i hjertet,« siger Lise Uldbjerg Jørgensen, der er producer hos Ja Film.

Den Vestdanske Filmpulje støtter filmen økonomisk.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.