Quonga Festival 2022: Godsbanen vil boble af ny scenekunst

Se upcoming scenekunst inden for diverse genrer og mød, tal og fest med andre teaterglade mennesker. Det er summen af den 14. udgave af QuongaFest, som skaber kreativt kaos på Godsbanen 17. til 20. november.

Artiklens øverste billede
Den aarhusianske teatergruppe, Teater Loft, spiller i år på QuongaFest med forestillingen "Trollundmanden er Gay". Pressebillede
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Fra 17. til 20 november er der igen QuongaFest på Godsbanen i Aarhus. QuongaFest er en teaterfestival, som viser forestillinger fra det scenekunstneriske vækstlag inden for en bred genrepalette.

Festivalen er skabt af netværket Quonga, der består af frivillige, teaterengagerede kræfter i Aarhus og omegn. På denne 14. udgave af QuongaFest kan publikum vælge imellem ni forskellige forestillinger.

»Årets program byder på ni forskellige forestillinger, som dækker en bred vifte af genrer, lige fra den klassiske teateropsætning over improteater til danseteater. Blandt de deltagende teatergrupper har vi nogle lokale fra Aarhus, men vi også teatergrupper fra København og en enkelt forestilling, som kommer helt fra Norge,« fortæller Sigrid Weinreich, der er en del af arrangørholdet bag QuongaFest.

Quonga Festival 2022 foregår på Godsbanen og især på Teater Katapult, hvor festivalen tog sin begyndelse for over et årti siden.

»Årets forestillinger spiller på Teater Katapults to scener, Blackbox og Kabinet, samt i Godsbanens sal, Kedlen. Men selve Quonga Festivalen kommer til at brede sig over en stor del af Godsbanens areal,« lyder det fra Sigrid Weinreich.

Til QuongaFest 2022 er der hele ni forskellige forestillinger inden for vidt forskellige genre at vælge imellem. Her et foto fra en af sidste års forestillinger. Pressebillede

Uden Mini-quonga

Arrangørholdet bag QuongaFest 2022 tæller ti, som alle er nye i gamet. Således også Sigrid Weinreich.

»Fordi vi er et helt nyt arrangørhold, har vi skullet lære mange ting fra bunden, men vi har samtidig haft mulighed for at genoverveje, hvordan vi opsætter Quonga. På mange måder er QuongaFest “Same procedure as last year”, men til forskel fra de sidste par år, har vi i år ikke Mini-quonga for børnene,« siger Sigrid Weinreich og tilføjer:

»Det er bestemt ikke fordi, vi ikke har lyst til, der også skal være en Mini-quongafestival, men det har desværre vist sig ekstremt svært at finde vækstlagsforestillinger til børn alene. Derfor har vi i år valgt at bruge den tid, der ellers ville være sat af til Mini-quonga, på at lave nogle workshops for de deltagende teatergrupper. Fordi en del af Quongas hovedformål er at netværke og lære hinanden at kende.«

Man kan ikke vinde Quonga. Hovedformålet med Quonga er ikke at vinde en pris, men at skabe en platform til at mødes for at udvikle og netværke. De to priser der uddeles er for henholdsvis en forestilling og en tekst, som har særligt udviklingspotentiale. Priserne er flødeskummet på toppen af alt det andet, der foregår.

Sigrid Weinreich, en del af arrangørholdet bag QuongaFest 2022

Ikke en konkurrence

I de foregående år har QuongaFest samarbejdet med Ryslinge Teaterhøjskole om at uddele en pris, som går til den forestilling på årets Quonga Festival, som har mest potentiale til at udvikle sig. Desuden uddeler teatrets udviklingsafdeling for dramatik, Katapult Akademiet, for første gang i år “Katapult Akademiets Udviklingspris”.

»Den nye “Katapult Akademiets Udviklingspris” uddeles til en af de medvirkende scenekunstaktører på Quonga Festival. Prisen går til den forestilling, som tekstmæssigt har mest potentiale for udvikling. Modtageren vinder muligheden for at indgå i et af de udviklingsforløb på akademiet, som normalt kun tilbydes etablerede dramatikere,« forklarer Sigrid Weinreich.

Hun skynder sig at understrege, at QuongaFest ikke er en konkurrence.

»Man kan ikke vinde Quonga. Hovedformålet med Quonga er ikke at vinde en pris, men at skabe en platform til at mødes for at udvikle og netværke. De to priser der uddeles er for henholdsvis en forestilling og en tekst, som har særligt udviklingspotentiale. Priserne er flødeskummet på toppen af alt det andet, der foregår,« slår hun fast.

QuogaFest er en oplagt mulighed for at netværke og møde andre teaterglade mennesker. Pressebillede

Kaos af kreativitet

Med en billet til QuongaFest har man adgang til alt det, der sker på festivalen: åbningsceremoni, forestillinger, fester om aftenen og prisceremoni – alt efter om man har købt dagsbillet eller partout.

»Ud over at man på Quonga selvfølgelig kan se en bred vifte af forestillinger, skaber vi med et hyggeligt loungeområde og fede aftenarrangementer også en platform for, at man kan møde andre teaterglade mennesker,« siger Sigrid Weinreich.

Hun og resten af arrangørholdt glæder sig til fire dages teaterfestival, og forhåbningerne er store.

»Jeg håber, at der, når man under festivalen går ud i Godsbanens foyer, vil være snak, grin og glade dage, og at de forskellige forestillinger, folk har set, vil give inspiration og blive diskuteret. Ønskescenariet er et stort kaos af kreativitet og glade mennesker. Det er det, Quonga står for, og det håber vi at kunne levere!«

Teater Katapult og hele arealet omkring Godsbanen kommer til at boble af kreativitet, når der er QuongaFest 17. til 20. november. Pressebillede

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.