Østjylland rundt for at fange de unges gnist og gejst

Den unge aarhusianske serieiværksætter Younes Deaibes sætter med projektet Gnist&Gejst fokus på unge østjyder, der brænder for en anderledes karrierevej.

Artiklens øverste billede
Younes Deaibes, iværksætter, er på jagt efter ungdommens ihærdighed, gnist og gejst. Derfor er han teamet op med Din Avis Aarhus, og jagten er gået ind på unge forbilleder. Foto: Din Avis Aarhus

Younes Deaibes er 24 år gammel, men har allerede et cv større end de fleste. Han ved om nogen, at det at drømme stort er helt okay. Det må man gerne. Selv her i jantelovens land.

Det er han heldigvis ikke ene om. Altså at være et ungt menneske med store drømme. 

Derfor har han i samarbejde med Din Avis Aarhus kastet sig ud i en artikelserie, der tager udgangspunkt i unge mennesker, som beskæftiger sig med det, de brænder for. 

Gnist&Gejst er en artikelserie om unge, der har valgt en alternativ karrierevej eller i det hele taget bare er gået efter, hvad de brænder for. Serie-iværksætter Younes Deaibes og Din avis Aarhus' journalist Stine Østergaard møder dem for at finde ud af, hvilken gnist der har tændt dem, og hvordan de finder gejsten til at blive ved.

Sammen med mig, der er journalist på avisen, tager han ud til nogle af lokalområdets unge, som har turde følge deres store drømme, så de kan inspirere andre til at gøre det samme. 

Hvad skal man forstå ved, at vi har kaldt projektet for Gnist&Gejst?

»Jeg synes, det er fedt at se, hvad der giver folk gnisten til at skabe noget, og hvordan de finder gejsten til så at blive ved og fortsætte, selvom det kan være hårdt,« siger Younes Deaibes.

»Det er spændende at tale med dem, der har valgt en anden type karrierevej end den normale, hvor man går på gymnasiet og så på en videregående uddannelse. Jeg vil gerne være med til at give fortællingerne videre til dem, der i skolen drømmer om at blive den næste store fodboldspiller, iværksætter, model eller noget andet.«

Det skal med andre ord ikke være forbudt at drømme stort, og Younes Deaibes vil gerne vise, at det kan godt lade sig gøre at følge sine drømme. Verden er alligevel foranderlig hele tiden. Måske findes det job, det ”sikre valg”, som man bliver rådet til at gå efter, alligevel ikke i fremtiden. 

»Den verden, vi lever i nu, der skal man hele tiden være omstillingsparat. Jeg læste et sted, at om få år er der en million jobs, der forsvinder. Men for ti år siden kunne man jo heller ikke forestille sig, at der ville være så mange jobs, der handler om SoMe.«

Hvorfor er det de unge, der er særligt vigtige at ramme med det budskab?

»Unge står bare et stort sted i livet. Dem vil jeg gerne inspirere,« siger den selv ret unge iværksætter Younes Deaibes på 24 år.

»Jeg tror dog på, det er svært at motivere andre, men hvis bare vi kan være med til at danne rammerne for, at de kan drømme stort, så er jeg er glad.«

Til de rammer, skal bruges en masse unge forbilleder. Nogle, der har turde drømme stort og forfølge de drømme. Det er de unge forbilleder, som artikelserien kommer til at handle om. Dem glæder Younes Deaibes sig til at komme ud og møde.

Hvad glæder du dig mest til ved at komme ud og møde folk?

»Jeg glæder mig til at mærke deres energi!«

Entusiasmen er ikke til at tage fejl af. Younes Deaibes elsker at blive inspireret af alle de mennesker, han har i sit netværk. 

»Og så glæder jeg mig især til at høre, hvordan de holder gejsten oppe. Mange af dem, vi skal snakke med, er jo i brancher, hvor det er svært at tjene penge, det er meget passionsdrevet. Og så har mange af dem også skulle give afkald på en masse socialt liv for at gå efter det, de brænder for.« 

Younes Deaibes har nemlig selv en masse jern i ilden. Men det var ikke altid givet. Der manglede rammerne for, at det var okay at tænke utraditionelt.

Hvordan er din egen historie i forhold til karrierevej?

»I folkeskolen var der ikke nogen voksne, der gav mig muligheden for at drømme stort. I skolen mødte jeg en blokade hver gang jeg drømte for stort eller tænkte for kreativt. Det var først, da jeg fik job i Tivoli Friheden, at jeg mødte nogen, der troede på mig og mine muligheder. Alle har brug for, at der er nogen, der tror på dem.«

Hvad inspirerer dig selv i livet?

»Det er de små succesoplevelser, der gør det. Og jeg har fundet ud af, at det ikke handler om alder, men om vilje. Det gjorde, at jeg som 18-årig kunne være parkleder i Tivoli Friheden, og som 22-årig blev direktør i et større firma. Det hele sker, når man bryder ud af kasse-tænkning og selv danner rammerne for, hvad der kan lade sig gøre.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.